Már náci szöveggel uszít Orbán

Már náci szöveggel uszít Orbán

orba_nbajusz.jpegNem elég, hogy hazudik, de ezt náci ideológiával igyekszik alátámasztani a miniszterelnök. Nem, nem tévedés és nem is túlzás: a nemzetiszocialista fajelmélettel igyekszik magyarázni a menekültekkel szembeni gyűlöletkeltést.

Ezúttal a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülése volt a díszlet Orbán menekült-ellenes őrjöngésének. Természetesen előkerült minden, eddig használt topik: Magyarországot el akarja taposni a globalizmus, mert az nem szívelheti az erős nemzetet, Európa lemondott keresztényi politikájáról, Európai Egyesült Államokat akarnak (valakik) létre hozni. Ezért “szállítanak (!) a kontinensre milliószám (!) az európai kultúrán kívüli embereket”. Mindez pedig “nem lehet baleset és senki sem mondhatja, hogy képtelen lenne Európa megvédeni a határait, ha akarja. Az akarat hiányzik, és nem véletlenül, hanem határozott szándék van mögötte. Rajtunk, európaiakon kívül ezt senki sem csinálja. Sem Amerika, sem a gazdag arab országok, pedig fajtestvéreikről van szó.”

Arról. Fajtestvéreikről.

Na itt álljunk meg.

Fajtestvérek? Ha a miniszterelnök úr őkegyelmessége esetleg arra akart volna finoman utalni, hogy arab az arabnak farkasa, avagy arab arabnak nem vájja ki a szemét, és hasonló marhaságok, ugyan miért nem ezt mondta? Miért nem a viszonylag széles körben elterjedt “arab” szót volt szíves használni? Ehelyett közölte, hogy “fajtestvérek”.

Ha nagyon szeretnénk nem érteni, mit is mondott pontosan a kedves vezető, érdemes fellapozni egy általános iskolai biológia tankönyvet. Abból is megtudhatjuk: a homo sapiens maga az emberi faj. Nem fajta, hanem faj. Így tehát fajtestvéri alapon keblünkre ölelhetjük az egész világot. De szép is lenne. De ha nagyon beleássuk magunkat a bioszba, kiderül: alfaja is van az embernek. Ám sajnos abból is csak egy, a homo sapiens sapiens. Nagyjából ennyi. Innen még szokás – földrajzi és nem genetikai alapon – nagyrasszokra osztani az emberiséget, ám az Európában elfogadott felosztás szerint az arabok bizony az europid nagyrasszba tartoznak – vagyis az orbáni terminológia szerint nekünk is fajtestvéreink.

(Csak halkan jegyezzük meg: a Közel- és Közép-Keleten élnek arabok, perzsák, palesztinok, törökök, kurdok és még sok egyéb nemzetiség, amelyik nagyjából annyira tekint egymásra rokonként, mint mi a dánokra.)

Ha a bioszt és a rendszertant letudtuk, és nem találtunk érvényes indokot Orbán szóhasználatára, sajnos marad, amit már eddig is tudtunk: a náci fajelmélet szól a miniszterelnöki szájból. Vagyis hogy nem nemzetekről, népekről beszélünk az emberiségen belül, hanem eltérő fajokról. Innen egy aprócska lépés már csupán a fajok érték-sorrendjének felállítása, amit amúgy maga Orbán is sugall. Vagyis: miért fogadjunk mi be más fajú (????) embereket, ha ezeket még a saját faja sem fogadja be? Ebbe a logikai sorba remekül illeszkedik Orbán másik mániája: a nemzetkarakterológia. Most se bírta kihagyni: “A nemzetek karaktereinek tiszteletben tartásán és elfogadásán áll vagy bukik Európa jövője” – mondta volt.

Hogy micsodán? A “nemzetek karakterein”? Épp a fajelmélettel együtt került – méltán – a történelem süllyesztőjébe a nemzetkarakterológia hagymázas baromsága.

Orbán pedig leporolja a XIX. és XX. század legbornírtabb és legpusztítóbb eszméit, csak hogy saját bornírt és pusztító rendszerét próbálja velük legitimálni.

Facebook Comments