A jobboldal legújabb konteója: nagyon lerántották a leplet a zaklatásos botrányok mögötti mestertervekről

A jobboldal legújabb konteója: nagyon lerántották a leplet a zaklatásos botrányok mögötti mestertervekről

Mi a közös Donald Trumpban és Schilling Ápádban? Hát, hogy ők állnak a dolog mögött. De persze belekeveredik a Moszad is.fpg.gif

A jobboldalon (globálisan, de már halad a trenddel a magyar is) olyan nincs, hogy valami ne legyen megmagyarázva, hogy a dolgok esetleg csak úgy történjenek, ne legyen mögötte akarat, szándék, kimunkált terv. Vagy ha nincs, akkor gyorsan ki kell találni egyet, mert ha nem, akkor más teszi meg, és határozza meg azzal a napirendet.

Továbbá – ellentétben a baloldallal, ahol vak társadalmi erők ütköznek (úgymint osztályok vagy nemek) – a jobboldalon a világ úgy jelenik meg mint akarat és képzet, ami tudatos cselekvőket feltételez, nem személytelen csoportokat és erőket. Onnan nézve a világ voluntarista, a mindent legyőző akarat mozgatja, a szereplők antropomorfizált, tudatos cselekvők.

Innen nézve nagyon zavaró lehetett, hogy jobbról nem sikerült keretbe helyezni az utóbbi egy hónap szexuális zaklatásos bortányait.

  • Egyrészt azért, mert tényleg úgy tűnhetett, hogy itt nők (illetve férfiak) tiltakoznak nyilvánosan az őket ért szexuális abúzus ellen.
  • Másfelől meg azért, mert úgy tűnik, hogy a vádlókban és a vádlottakban egyaránt közös, hogy a politikai térfél baloldalán helyezkednek el.

A jobboldal pedig mintha csak tétlenül szemlélné, mi történik. A női szavazók miatt nem állhat ki nyilvánosan a védendő rassz preferált csoport, heteroszexuális, fehér, keresztény férfiak mellett (pláne, hogy nem is mindegyikük keresztény vagy heteroszexuális), de nem is támadhatta őket, mert az meg a többi szavazójuk erőszakos ösztöneivel ellenkezett volna.

Gyorsan ki kellett találni valami magyarázatot. Lehetőleg olyat, ami mindent magyaráz, de lehetetlen ellenőrizni. Le kell küzdeni az ismerethiányt, a fehér foltot, mert az nem lehet, hogy itt egyes emberek csak úgy bűnöznek, az áldozatok tiltakoznak ellene, a nézők-olvasók szeretik az ilyet, így hát a média foglalkozik a dologal. Többnek kell emögött lenn, valami nagyobb történetnek. (Például a vallások is remekül elvannak ezzel a stratégiával, amit mindközönségesen csak összeesküvés-elméletnek neveznek.)

A feladatot nem kisebb személy,mint Habony és Schmidt Mária közös jobbkeze, a szebb napok helyett egyszerű, propagandalappá züllött Figyelő főszerkesztője vállalta magára, aki senki által nem olvasott lapja helyett a hivatalos kormánymédia oldalán publikálta szösszenetét, ami szerint

a zaklatási botrányok mögött Donald Trump bosszúja áll.

Lánczi Tamás megállapítja,

  • Harvey Weinsteinről köztudott, hogy Obama és Clinton bőkezű támogatója,
  • aki már tavaly nyáron számított a botrányra.
  • Ezt megakadályozandó szerződött egy privát nyomozó céggel,
  • amelyben volt izraeli hírszerzők is dolgoznak. Továbbá eladta a cégét is.
  • Ezenkívül Kevin Spacey-t is megvádolták, aki szintén Clintont támogatta.

Ez a bizonyíték, ami igazolja az összeesküvést. Egymás mellé dobálja a ténymorzsákat, és úgy tesz, mintha ezek összetartoznának, de nem világítja meg, mi miért volt, és miért nem lehetett másként.

ltsm.jpegA szubsztantív érvekkel, ti. hogy történtek-e zaklatások valójában (a megnevezettek elismerték, hogy történtek), egyáltalán nem foglalkozik. Azt meg onnan lehet tudni, hogy Trump bosszúja és küzdelme az egész ügy Hollywooddal, hogy tavaly a kampányban Trumpot is pontosan ilyen ügyekkel gyanúsították meg.

Ilyen alapon persze a Kicsi bácsi is gyanús, mert a mélynövésű uszodai masszőrt is megvádolták már molesztálással.

Azért az hajmeresztő, hogy mindössze ennyi összefüggés elegendő valakinek egy komplett összeesküvés-elmélet felvázolásához, és ez a valaki ráadásul a NER egyik éceszgébere, aki politikai munícióval látja el az Orbán-kormányt cserébe a jellegüket éppen elveszítő közpénzek egy kisebb halmáért.

Az elmélete azt sem magyarázza, miként kerül a dologba Magyarország. Márpedig, ha ott összeesküvés történt, akkor itt sem mehettek a dolgok simán. Azért Marton László, Kerényi Miklós Gábor, Mikonya György vagy Szikora János ügyébe nehéz volna belekeverni Trumpot, aki Orbánról se biztos, hogy tudja, kicsoda, nála fontosabb emberekről se mindig van fogalma.

Itt siet Lánczi segítségére a szintén a kormánypropaganda hivatásosai által írt Spíler blog, ami problémának ezt a vetületét kísérli meg magyarázni.

Ezt tehetné akár tartalmi alapon is. Például, hogy ha megtörténtek, akkor miért a főként a színházi életet érintik, a művészvilágot, meg a szórakoztatóipart. És hogy milyen relevanciájuk van az évekkel, esetenként évtizedekkel ezelőtti történteknek.

De nem. A propagandasajtónak az nem fért fejébe, hogy akik megbuknak, azok ún. balliberálisok, és akik megbuktatják őket, azok szintén. (A jobboldali színésznőket valahogy nem zaklatták, vagy ők nem álltak elő a sztorival. Vannak egyáltalán jobboldali színésznők?)

Nehéz ügy. Egy leszámolásokkal teli maffiavilágban esetleg úgy is tűnhetne, hogy itt valami leszámolássorozat játszódna le (és egy maffiavilágban ez igaz is lenne).

Ebből kiindulva a Spíler blog meg is találja a magyarázatot, nincs itt semmi látnivaló, pláne hatalommal való visszaéles, szexuális zaklatás, meg nemi erőszak, hanem hatalomátvételi kísérlet van. Nem a szexuális zaklatásról kell beszélni, hanem a ballibekről.

És azonnal meg is találja az első mozgatót:

ez Schilling Árpád eddigi legjobb rendezése, aki át akarja rajzolni a balliberális erőviszonyokat.

sl_1.jpgAbból kiindulva, hogy se Schilling, se a felesége, Sárosdi Lilla nem veti meg a meztelenkedést a színpadon, azon át, hogy nem nem a NER hívei, eljut addig, hogy mesterien megterveznek egy lejáratókampányt, aminek a végén

Schilling és körei szépen nyugdíjba fogják küldeni a régi liberális elitet majd  elfoglalják annak pozícióit. Schilling megcsillantja zsenialitását és ezáltal elárulja magát.

(…) Gyomorforgató belegondolni, hogy ezek a liberális értelmiségiek, akik minden nap diktatúráznak itthon és külföldön egyaránt valójában mit is kezdenek azzal, ha egy kis hatalom is a kezükbe kerül.

Hogy tehát gyomorforgató, ha az áldozat tiltakozni mer. Szerintük nem az erőszakról kell itten beszélni, hanem egy puccsról. Aminek még a létezésére se utal semmi, már azon kívül, hogy Spíler azt állítja.

Hogy amúgy nem nagyon kellett tervezni, mert az alapsztori – Marton-féle magamutogatás – igaz volt, arról nem sok szó esik. Vagy hogy hogy mennyire életszerű ez a nyugdíjbaküldés? Schilling a Vígszínház főrendezője akarna lenni? Vagy az Operetté? Esetleg az ELTE dékánja? És kikből állnak az ő körei? Mindent elfoglal a Krétakör?

  • Trumpot is megvádolták, tehát összeesküvő.
  • Schilling is meztelenkedik, emellett zseniális, tehát összeesküvő.

Ha ennyi bizonyíték elég volt, hogy elő tudjanak állni egy (sőt: 2) komplett elmélettel is, akkor mostantól azt is készséggel elfogadom, hogy ezek valóban hisznek a Soros-terv létezésében, meg hogy a láthatatlan háttérhatalom irányítja a világot.

Facebook Comments