Tállai András visszaélt a hatalmával, majd büszkén kiposztolta a Facebookra

Tállai András visszaélt a hatalmával, majd büszkén kiposztolta a Facebookra

Csoda történt: Tállai András a NAV elnöke elment Mezőkövesdre és hirtelen csökkenni kezdett a benzinár. Minderről Facebook-poszt is született. Üdvözöljük újra a kádárizmusban! tallai_andras_eszik.jpeg

Tállai András eredetileg közgazdász és üzemgazdász; politikai karrierjét Mezőkövesden kezdte, volt önkormányzati képviselő, aztán polgármester, aztán országgyűlési képviselő, végül a Belügyminisztérium államtitkára lett. 2015-től lett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke, ugyanakkor maradt országgyűlési képviselői és államtitkár is.

Tállai András több dologról híres: Varga Mihály már rég megszabadult volna tőle, a falujában egymilliárdért építettek stadiont, egyszerre dolgozik NAV-elnökként és adótanácsadóként.

A legutóbbi húzása igazi párttitkáros húzás: rászólt a MOL-ra, hogy panaszkodnak az emberek Mezőkövesden a drága benzin miatt. Erre a MOL levitte a faluban a benzinárat. Tállai pedig kirakta a Facebookra, hogy mindenki láthassa, milyen eredményes fideszes képviselője ő az embereknek a gonosz multival szemben.

 

Sajnos, olyan időket élünk, amikor le kell írnunk:

Ez irtózatosan gáz.

Sokan nem értik, miért.

Elvégre: Tállai végre egy olyan fideszes képviselő, aki nem a saját zsebét tömte, hanem foglalkozott a falujával. Vehetnénk viccesre is a figurát: Tállai olyan csodát tett, mint Mózes, szétválasztotta a tengert a népe előtt. De sajnos ez az eset pont ugyanazt mutatja, mint a Lázár János-féle közmeghallgatások (emlékszik még valaki erre a videóra?):

az emberek még mindig a szocializmusban élnek.

Csak oda kell dörgölőzni a KISZ-titkárhoz, párttitkárhoz, az majd elintézi helyettünk. Ez az elintézési módja Magyarországon a dolgoknak.

A kapitalizmus és a demokrácia le van szarva.

Nyilván Tállai András, aki ’80-ban végzett közgazdászként, pontosan tudja, mi az a kapitalizmus, azt is tudja, mi az a hatalommal való visszaélés. Azt is pontosan tudja, hogy egy ilyen húzásért pár száz kilométerre nyugatabbra bilincsben vinnék el az embert a rendőrök és senki sem szavazna rá többet. Magyarországon pedig büszke rá és dicsekszik vele, a helyiek meg persze örülnek.

De miért is vinnék el Tállait a rendőrök egy normális, kapitalista demokráciában? Mert amit elkövetett, azt mutyizásnak hívják. Visszaélt az adóhivatal elnökeként a pozíciójával, hogy egy szűk csoport számára harcoljon ki előnyöket. A MOL is állami vállalat, nyilván ott is ülne fideszesek, akik nyilván összecsapták a bokájukat, amikor Tállai rájuk telefonált.

Természetesen mindenki ezt csinálja Magyarországon, így működik az egész ország.

Örülhetünk, hogy Tállai kivételesen nem csak a saját zsebét tömte, hanem fideszes politikusként mások zsebére is gondolt, ezegyszer nem vágyakozva.   

De ez az egész azért gáz, mert az állam ezen a ponton nem rendszerszerűen nyúlt bele a benzin árába (amit amúgy is agyonterhelnek mindenféle jövedéki adóval, irgalmatlan magas áfával, stb.), hanem kivételt tett. (A MOL ugyanis állami vállalat, ezt se kell leírnunk.) Amit Tállai művelt, hihetetlen mértékben rombolja a közbizalmat a demokráciában és ássa alá a kapitalizmust is, hiszen azt mutatja: legyen magasrangú fideszes ismerősöd és neked olcsóbban jár a benzin. Nem megdolgozni kell érte, nem tüntetni kell érte, hogy az állam ne adóztassa agyon az üzemanyagot, nem: elég egy fideszes haver, aki majd kibulizza.

Ha valaki megkérdezi, miért nem olyan ez az ország, mint Ausztria, vagy Svájc, akkor mutassa meg neki Tállai András fényképét és dicsőséges politikusi karrierjét (amit ugyanígy befutott volna harminc-negyven évvel ezelőtt, egyébként). Ezért.

Facebook Comments