Hátborzongató képek a Trónok harca helyszíneiről a borongós, őszi Írországban

Hátborzongató képek a Trónok harca helyszíneiről a borongós, őszi Írországban

benedek_lampert_kingsroad.jpg

“Az éj sötét, és tele van iszonyattal” – pláne akkor, ha ősszel járunk Westerosban, pontosabban a Trónok harca írországi forgatási helyszínein. A film téli jelenetei letisztultak és vakítóan hidegek. Lampert Benedek őszi fotói azonban szinte stranger things-mélységig nyomasztanak bennünket.

Legújabb fotós túráján a legós képeiről ismert Lampert Benedek (Aquila Photo) ezúttal az ezerarcú Írországban lőtt hangulatos fotókat. Ráadásul nem csak a dublini kocsmanegyedet és a tengerpart lélegzetelállító szikláit kapta lencsevégre, hanem ellátogatott a Trónok harca forgatási helyszíneire is. A borongós időnek köszönhetően a képek hangulata még komorabb lett, mint ahogy a filmben láthattuk.

Királyok útja – az igazi legenda

“Alapesetben, esküdni mernék, hogy ez épített díszlet a filmben. Ennél a túlvilági, misztikus helynél keresve sem lehetne jobbat találni egy ilyen film számára. A több száz éves bükkös egybefonódó lombkoronája, a félhomály és a köztük károgó varjak, csókák… Minden toposz kipipálva, amit a téma megkíván” – írja Benedek. 

A Királyok útjának (Kingsroad) valódi neve egyébként Dark Hedges, aminek saját legendája is van, az alábbi werk videóban Lampi többek közt erre is kitér. Ráadásul azt is elárulja, miként került a puszta közepére ez a fantasyból kilépett creepy fasor (5:55-nél).

Királyok útja, azaz a Dark Hedges az írországi őszben

benedek_lampert_kingsroad.jpg

 Dark Hedges a Trónok harcában

the-dark-hedges-tree-tunnel-w1200h800.jpg

Pyke szigete

Lampiék Pyke-on is jártak, vagyis Ballintoy-ban, ahogy a valóságban nevezik. 

“Érdekes, sziklás vidék – szokás szerint – tele báránnyal. Az idő, sajnos, ezen a napon kissé borús és főként szeles volt, ezért szép fényekben nem igazán volt részünk.”

Pyke (Erős Rezső fotója):

23157972_1731951506816016_1378795926_o.jpg

Pyke a sorozatban és a valóságban:

23146463_1585380658193849_297250713_n.jpg

Az árnyékdémon születése

Lampiék lencsevégre kapták azt a híres homokos partot is, ahol Ser Davos és Melisandre partot ért a második évadban. A vörös papnő innen nem messze szülte meg a démoni árnyéklovagot, ami megölte Stanis öccsét, Renly Baratheont.

Downhill (Lampi fotója)

benedek_lampert_downhill.jpg

Downhillen forgatott jelenet a Trónok harcából

(Bár éjszaka nem sok minden látszik a helyszínből)

Werk videó -Trónok harca Helyszínek és az Igazi Írország

A werkvideón végigkövethetjük Lampiék fotós túráját, ahogy bejárják a Trónok harca helyszíneit, és kulisszatitkokat is megtudhatunk.

A Trónok harca forgatási helyszínei mellett Lampiék fotóztak a dublini kocsmanegyedben, a sziklás tengerparton, zöld fennsíkon és egy kísértethotelben. Lencsevégre kaptak egy világítótornyot, sőt szarvasokat és fókákat is.

“Írország olyan változatos, és olyan sok látnivaló van ott, hogy először azt sem tudtam, hol kezdjem a fotózást. Azért, hogy ezek a fotók létrejöhettek nagy köszönet illeti Rádl Lászlót, Németh Tamást és Verdes Miklóst, mert ők kalauzoltak ezen a fantasztikus vidéken” – mesélte Lampi

Fotók: Aquila Photo Blog

Facebook Comments