Soros György személyesen nyúlt a Fidesz hóna alá és segített be a kampányukba

Soros György személyesen nyúlt a Fidesz hóna alá és segített be a kampányukba

Ha valaki azt várja, hogy elővesszük a Fidesz korábbi videóit, amin Orbán Viktor azzal dicskeszik, hogy a Soros-alapítvány támogatottja, téved. Tegnap Soros György tényleg személyesen szállt be a kampányba, de nem önszántából.

ne_hagyju_szo_nelkul.jpg

Az egyik fajta taktika a vitában és a harcban is, ha elhallgatunk és hagyjuk, hogy a vitapartnerünk (bokszellenfelünk) támadjon. Kivárunk és nem támadunk vissza. Sokáig ezzel a taktikával lavírozott a Nyílt Társadalom Alapítvány és a többi, Soros György által támogatott civil szervezet:

nem nagyon reagáltak a Fidesz gyűlöletkampányára.

Tegnap viszont felvették a kesztyűt és a Nyílt Társadalom Alapítvány pontról-pontra cáfolta a Fidesz hazugságait.

A válasz a Fidesztől azonnali volt. Várták már, hogy az ellenfél üthessen, direkt ott is hagyták az arcukat, hogy az ütés nagyobbat csattanjon.

Soros György frontális támadást indított Magyarország ellen

– hazudta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, hogy Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül sorra, pontonként cáfolta meg a Fidesz hazugságait korábban.

A Fidesz igazából csak ezt a pillanatot várta:

az ellenség végre feltűnt a csatamezőn

(vagy a ringben). Eddig teljesen virtuális harcot folytattak egy idős milliárdos ellen, aki nem keveset fektetett be az országba (és Orbán Viktorba is, személyesen). Ám most végre van ki ellen harcolnia Orbánéknak, és egyből belehelyezkedtek abba a szerepbe, ami beleillik az eddigi diskurzusukba: az áldozatéba.

Ebben a szerepen a Fidesz egyenlő Magyarországgal, és mint ilyen, áldozat, akit megtámadtak. Mivel felvették az áldozat szerepét, így minden értelmes, racionális vita az egyébként általuk generált konfliktusban lehetetlen.

De nem is kell.

A Fidesz és Orbánék célja a konfliktus fenntartása.

Az egész csak egy jól kitalált show azért, hogy fenntartsák a félelmet az országban. A félelmen keresztül pedig uralják az emberek gondolatait, és arra késztessék őket, hogy a Fideszre szavazzanak.

Az egész politikai műsor a migránsokkal, Soros-tervvel természetesen egy jól kitalált, jól felépített handabanda, amire semmiféle bizonyítékot nem mutattak be idáig. Ennek ellenére a handabandát több, mint 2 millió ember elhitte és a mai napig el is hiszi. Nem érdekes számukra az omladozó kórházak látványa, vagy, hogy a gyerekeiket hülyeségekkel tömik az iskolában: ők inkább szavaznak a Fideszre, mert elhiszik a propagandát.

Ezért volt szüksége rá a Fidesznek, hogy elfoglalja, vagy felvásárolja a médiát: hogy ne hallhassanak mást az emberek, csak az ő szövegüket. Így az ország egy része fokozatosan átcsúszott egy alternatív valóságba, egy ostoba gyerekmesébe, amiben a hétfejű sárkány Soros György és a legkisebb királyfi Orbán Viktor, aki megmenti az országot (a szüzet) a sárkánytól.

Egyszerűen, könnyen elhihető mese, könnyen azonosítható szereplőkkel; még komoly szellemi-érzelmi kapacitás se kell hozzá. Amihez szellemi kapacitás kell, az az, hogy az ember meglássa a lényeget mögötte: hogy ez egy mese, amivel azért traktálják az országot, hogy rájuk szavazzanak.

És lophassanak tovább. 

Valószínűleg azért is várt idáig a Nyílt Társadalom Alapítvány a válasszal, mert maguk se gondolták volna, hogy ennyien beszopják ezt a hülyeséget. Ha nincs ellenfél, nincs harc se, gondolták. Azonban látszott, hogy a Fidesz demagóg és ostoba propagandája így is célt ér, tehát eljött az a pont, amikor a megtámadott félnek nem volt mit veszítenie.

Tegnap az Open Society pontról-pontra cáfolta a Fidesz hazugságait, amire a Fidesz természetesen hálásan lendült ellentámadásba. Gulyás Gergely ilyen szép, kerek egész blődségeket fogalmazott meg a sajtótájékoztatóján, figyelje csak:

Soros György a nemzeti konzultációt támadva vádaskodik, fenyeget, rágalmakat fogalmaz meg, és tagadja azt a “Soros-tervet”, amelyben ő maga tett konkrét javaslatokat a migránsok betelepítésére, a migráció legalizálására

– mondta a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz ezzel aztán végképp hazugságspirálba került: „Soros frontális támadást indított Magyarország ellen”. Olyan mélyen járnak, amiből lehetetlen lesz épségben kimászni. A gond nem ez, hanem, hogy viszik magukkal az országot is ebbe az őrületbe. Pedig, ha valaki észreveszi, hogy gödörbe került, nem érdemes tovább ásnia.

Facebook Comments