5 bizonyíték, hogy totál kamu a Fidesz ún. konzultációja

5 bizonyíték, hogy totál kamu a Fidesz ún. konzultációja

A visszaküldött levelek, amelyekből messze nincs annyi, amennyit a kormány hazudik, majd mennek csendben a zúzdába.nemkon.jpg

1. Nincs Soros-terv

Erről a B1 blogon mi is írtunk többször, mások is írtak, Soros maga is tagadta, hogy lenne ilyen. Sőt, a milliárdos kifejezetten elutasítja – és mindig is elutasította – a kötelező betelepítést, mert nem lehet megmondani az embereknek, hol éljenek Ez ellenkezne a munkaerő szabad áramlásának schengeni elvével is.

Ami azt illeti, a magyarok inkább Nyugatra áramlanak – próbáljon csak valaki villanyszerelőt szerezni -, nemhogy ide akarna bevándorolni valaki. Magyarország nem fogadóország a migráció számára.

2. Kamu az 1,7 millió

Dömötör Csaba államtitkár november 14-én jelentette be, hogy 1,1 millió levelet küldtek vissza. November 22-én meg már azt, hogy 1,7 milliót.

  • Azaz október elejétől, 6 hét alatt kb. egymilliót,
  • aztán hirtelen hatszor annyit, egy hát alatt már több mint 600 ezret.

Persze ez nincs annyi. Az LMP-társelnök Hadházy képviselő csütörtökön valamennyire hozzáférhetett az adatokhoz. Neki azt mondták, hogy 3 helyen helyen tárolják a visszaküldött íveket. Az egyikeken 400, a másikon kevesebb mint 400, a harmadikon 250 ezer levelet raktároznak. Talán abban bíztak, hogy Hadházy olyan, mint egy Fidesz-szavazó, és nem tud összeadni. De az is lehet, hogy a kormány embereinek se tűnt fel, hogy ez messze nincs 1,7 millió.

De ha annyi lenne, még az is bukás. 8 millió választópolgárnak küldtek levelet, ebből hat- (de lehet, hogy hét-) milliót, a választók háromnegyedét teljesen hidegen hagyta a nem létező Soros-terv és a képzelt migránsveszély. Ezt világosan jelezték már a kormánypropaganda saját közvéleménykutatásai is. Ez azt jelenti, hogy még a bő kétmilliós Fidesz-tábort se sikerült megszólítani a több milliárdba kerülő kampánnyal; nem véletlenül kezdett a Fidesz telefonos kampányba a konzultációt népszerűsítendő, és az sem, hogy december 1-éig meg kellett hosszabbítani a kampány határidejét.

3. Semmit nem kezdenek az adatokkal

Az LMP képviselői csütörtökön azt is megtudták, 

  1. senki nem értékeli ki a visszaküldött íveket
  2. erre nincs is kormányzati apparátus,

Hadházyval azt közölték: semmilyen nyilvántartást, még egy kockás füzetet sem vezetnek a beérkező levelekről”.

Tehát a kormány úgy “kérdezi meg az emberek véleményét”, hogy egyáltalán nem is kíváncsi a válaszra. Ami mondjuk nem is meglepő, hogy a sugalmazó, értelmetlen kérdések mindegyike totális hazugság, továbbá egyszerre követik el a szalmabáb és a hamis dilemma érvelési hibáját.

Nincs okunk feltételezni, hogy a Fidesz-vezetésében mindenkinek olyan alacsony volna az IQ-ja, mint az ezzel a kampánnyal megcélozni kívánt szavazói rétegnek. Ők nagyon jól tudják, hogy értelmetlen kérdésre nem lehet válaszolni, nem csoda, ha nem érdekli őket a válasz.

A visszaküldött levelek kis várakozás után majd mennek csendben a zúzdába.

4. Nincs semmilyen kormányzati döntés

Az mondjuk egyáltalán nem meglepő, hogy a kormány semmit nem tett egy nem létező válsághelyzet kezelésére. Ami csak azért probléma, mert az ügyészség éppen a nemlétező kormányzati intézkedésekre hivatkozott Szél Bernadettnek, amikor megtagadta a nyomozást hűtlen kezelés miatt, a kampányra teljesen fölöslegesen elköltött milliárdok miatt tett feljelentés ügyében.

Megállapítható, hogy a kampány kormányzati döntéshez kapcsolódik, aminek fedezetét a 2017. évi költségvetésből elkülönítették. A kampány lefolytatásával és tárgyát képező konzultációs kérdésekkel való egyet nem értés, illetőleg közéleti különbség azonban önmagában nem alapozza meg a bűncselekmény gyanúját.

Ezt írta Kovács Dorottya ügyész.

  • Amiből egyfelől nyilvánvaló, hogy nem kell valamikori Fidesz-tagnak lenni, hogy valaki befeküdjön a kormánypártoknak.
  • Másfelől egyértelmű a hazugság, hiszen egy nem létező terv ellen nem kell intézkedni, és ha még intézkednének is, akkor is közpénzből finanszíroznak egy pártkampányt (az igazságos választások nagyobb dicsőségére).

Továbbá az is árulkodó, hogy ügyészség maga is kampánynak nevezi az ún. konzultációt, amire amúgy – és ezt nekik kellene a legjobban tudniuk – a kormánynak nincs semmiféle joga vagy felhatalmazása. A kampány Brüsszelből is kampánynak látszik, beszélt erről már Navracsics Tibor.

Valamint elszólta magát a Fidesz is, amikor a kormánypropaganda arról sivalkodott, hogy Soros nyíltan beleavatkozik a választási kampányba, pedig csak egy olyan hazug propagandára és titkosszolgálati fenyegetettségre volt kénytelen reagálni, ami elvileg nem (mert nem lehetne) választási kampány. DE persze az.

5. Lázárnak is kínos

A kancelláriaminszter szeptemberben még maga jelentette be, hogy konzultációt indít a kormány, de egyetlen egy ezt népszerűsítő fórumot se tartott. Pedig más ügyekben találkozott a választóival, tartott fogadórórát és fórumot is, de az ún. konzultációba nem volt hajlandó belefolyni.

Ha már úgyis a nagypolitikától való visszavonulásra készül, mert Orbán nem szán neki olyan szerepet, amit szeretne, akkor legalább attól megmenekül, hogy felelősséget viseljen a besült a kampányért.

(Kép: Hadházy Ákos/24.hu)

Facebook Comments