Percre sem áll a le a Fidesz hazugsággyára

Percre sem áll a le a Fidesz hazugsággyára

00375699.jpegSajátos tréfát eszelt ki a Fidesz az országgyűlés számára: olyan európai parlamenti döntésről kezdeményeznek vitát, amelyik nem létezik. Ha még létezne, ez tényleg rombolná a magyar parlament tekintélyét. De ilyesmiről már jóideje nem beszélhetünk.

Eddig csak kesztyűbábok gyülekezete volt a parlament, de most már kampányüzemmódba kapcsolná a Fidesz. A kormánypárti frakció szóvivője, Halász János bejelentette: kezdeményezik, hogy az országgyűlés vitassa meg az EP határozatát, amely “minden eddiginél veszélyesebb, mingránspárti, … benne van a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta”, Soros, stb…

Ha el is tekintenénk attól az aprócska ténytől, hogy az Európai Parlament soraiban ott ülnek magyar képviselők, akiknek alkalmuk volt eddig is kifejteni minderről a véleményüket – azt már nehezebben nyeljük le, hogy Halász János egyszerűen hazudik. Nem született semmiféle parlamenti határozat kötelező kvótáról és Soros György szenté avatásáról.

A rideg tények: az Európai Parlament plenáris ülése tárgyalási mandátumot adott a belügyi, állampolgári, jogi és igazságügyi bizottságnak, hogy kezdjenek tárgyalásokat a dublini rendszer felülvizsgálatának lehetőségéről. Ennél több feltétles módot és lebegtetést még az uniós bürokraták sem tudtak volna belepréselni a döntésbe. Mindez persze nem jelent kevesebbet annál, mint ami az EP jegyzőkönyvében is szerepel: intézményközi tárgyalások megnyitására vonatkozó határozatot hoztak a képviselők, szinte elsöprő többségben a jobbközép néppárti politikusok voksaival.

A döntés eredményeként az EP, az Európai Bizottság és a tagállamok képviselői tárgyalásokat kezdenek a migrációval kapcsolatos, uniós szintű szabályozásról. Döntést csak és kizárólag az EP és a nemzeti kormányokat képviselő miniszterek tanácsa, a kormányfőket tömörítő Európai Tanács álláspontjával összhangban. Hogy ebből mikor lehet konkrét döntés, azt nagyon nehéz megmondani. Az Európai Bizottság két évvel ezelőtt vetette fel a dublini rendszer reformját. Most tartunk ott, hogy elkezdenek róla tárgyalni.

Azt viszont, hogy mit fog tartalmazni az egyszer megszülető határozat, most biztosan nem lehet megjósolni.

A magyar parlament pontosan annyira vehető komolyan, amennyire Halász János és a Fidesz hazug mantrái.

Facebook Comments