A Fidesznek a saját nyomozó hatóságától van hivatalos, pecsétes papírja arról, hogy hazudik

A Fidesznek a saját nyomozó hatóságától van hivatalos, pecsétes papírja arról, hogy hazudik

Ügyes trükkel, a rendőrség felhasználásával húzta csőbe a Fideszt a jobbikos Mirkóczki Ádám. A Nemzeti Nyomozó Iroda kénytelen volt megcáfolni a Soros-terv létezését. 

nni.jpg

A Nemzeti Nyomozó Iroda nem indított eljárást a jobbikos Mirkóczki Ádám feljelentése nyomán Soros György ellen. A politikus – tisztán logikai alapon – vezető fideszes politikusok és kormánytagok kijelentései alapján

„Soros Györgyöt a magyar állami szuverenitásra kiemelten veszélyes személynek”

tartva a rendőrséghez fordult. Ennek alátámasztására idézte – mások mellett –

  • a nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként tevékenykedő Németh Szilárdot; illetve
  • a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját, Bakondi Györgyöt.

(Idézhette volna bármelyik fideszes politikust, egyébként.)

Míg a Fidesz gyűlöletpropagandája ezerrel pörgött, az NNI-nél egy hónapig latolgatták, hogy egyáltalán elindítsák-e a nyomozást. Végül kénytelenek voltak arra jutni: nem.

Pedig a Fidesz – és annak politikusait idézve a jobbikos képviselő is – mindent megpróbáltak.

  • Volt plakátkampány,
  • tévé-kampány,
  • rádió-kampány,
  • internet-kampány
  • a Fidesz által elfoglalt, vagy felvásárolt média önti magából az egész oldalas hirdetéseket, politikai propaganda-cikkeket, naponta sok ezerszer.

(Mindezek összköltsége júliusig 4,9 milliárd forintunkba került, ahogy az Átlátszó kiderítette.)  

Mirkóczki Ádám sorra vette ezeket a nyilvánvaló hazugságokat (ha ön nem ebben az országban él, vagy eddig semmilyen médiát nem fogyasztott: a Fidesz és híveik szerint létezik az úgynevezett „Soros-terv”, amely károkat fog okozni hazánknak, illetve „Soros Györgynek van egy veszélyes terve, amelynek megvalósításán egy kiterjedt nemzetközi hálózat dolgozik”). A jobbikos képviselő ennek kapcsán változatos bűncselekményeket jelölt meg a feljelentésében:

  1. az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása, vagy
  2. az alkotmányos rend elleni szervezkedést

Szerinte mindezek gyanúja felvetődik, legalábbis a kormánypárti nyilatkozatok alapján. 

Költői kérdés:

Érdekes, hogy eddig egyetlen fideszes politikusnak sem jutott az eszébe ezt a feljelentést megtenni. Vajon miért csak mindig beszélnek róla és miért nem tesznek ellene valamit, hiszen ők vannak erre felhatalmazva…? 

Mindenesetre az NNI a feljelentést Soros György ellen elutasította. A Magyar Nemzet birtokába került határozatban pontról pontra cáfolták, hogy a magyar származású amerikai milliárdos, a kormány által fő ellenségnek kikiáltott Soros bármi olyanra készülne, amit a Fidesz és a kormány állít.

Ezt pedig a fellelhető dokumentumokra, vagyis Soros György publikációira, illetve a veszélyt hangoztató fideszes megszólalásokra alapozták.

  • Az NNI álláspontja szerint Soros György – a kormánypártok által mindig idézett írásaiban –a véleményét mondja el egy adott jelenség, konkrétan a migráció kapcsán, ez pedig „nem tekinthető erőszakos, fenyegetéssel járó cselekmény előkészületének”.
  • Javaslatait elsősorban az EU-nak fogalmazta meg, így közvetlenül hazánkra nézve nincsenek utasításai sem.
  • Vizsgálták azt is, hogy Soros György a migrációval összefüggésben buzdít-e másokat erőszakos, vagy azzal fenyegető magatartásra, ám eddigi publikációi nem vetik fel ilyen típusú bűncselekmény gyanúját írta a lap.
  • Emellett – mint a rendőrségi határozatból kiderül – Soros György sem állítja, hogy akár az általa vezetett „Nyílt Társadalompolitikai Központ” (sic!), akár más szervezet azért jött volna létre, hogy Magyarország alkotmányos rendjét szándékosan, erőszakkal, vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa.
  • A kormányhoz köthető nyilatkozatok „Magyarország elleni politikai célokat emlegetnek, amelyek a nyilatkozók véleményét, szubjektív következtetéseit tükrözik”.

Mirkóczki Ádám alapos volt és a feljelentésében kitért arra is, hogy a már említett fideszes megszólalások szerint Soros Györgynek köze lehet magyarországi tömegzavargások szervezéséhez (lásd még „forró ősz”), vezetéséhez is, és a hazaárulás gyanúját is felvetette, amelynek lényege tulajdonképpen „Magyarország függetlenségének és területi épségének megsértése” lenne.

Nyilván senki sem lepődött meg: az NNI ennek kapcsán sem érezte indokoltnak, hogy nyomozást kezdjen az ügyben.

A jobbikos politikus a Magyar Nemzetnek azt mondta, a kormánynak és a Fidesz–KDNP-nek a saját nyomozó hatóságától van hivatalos, pecsétes papírja arról, hogy hazudnak.

Facebook Comments