Megszívatták Habonyék lakájmédiáját, Handó Tünde is megkapta a magáét

Megszívatták Habonyék lakájmédiáját, Handó Tünde is megkapta a magáét

Kamu bírói álláshirdetéssel hekkelte meg a Lokált Vajda Zoltán és az Együtt.

kamu_hirdetes_lokal.jpg

2016 nyarán vehette a kezébe a hétköznaponta megjelenő Lokált, amelyet Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó és Győri Tibor – Orbán Viktor jogi tanácsosának – közös médiacége, a Modern Media Group ad ki, ingyenesen. (Az ingyenes újságok piacán sokáig csak a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Metropol volt jelen, amit 18 év után bezártak, körülbelül ugyanakkor, amikor a Lokált elkezdték terjeszteni.)

A Lokál emiatt teljesen a Fidesz kézi irányítása alatt áll, de tartalom az nem nagyon van benne, leginkább az állami hirdetések elköltésének színhelye, azaz

funkciója a pártpropagandán kívül az egyszerű pénzmosás.

Csodálkozunk, hogy a budapesti polgárok eddig miért nem hordták össze egy nagy kupacban a Parlament előtt és égették el a számait rituálisan: mindenki tudja, hogy az unalmas bulvárhírek mögött kőkemény politikai érdekből tartják fent és a kutya se olvassa. (2016-ban a Válasz.hu elemzést is készített róla: A 24 oldalas számban majdnem 12 oldal állami hirdetés, 4 és fél oldal hirdetés van a privát szektorból, a saját tartalma pedig a maradék. Két oldalban van tévéműsor, keresztrejtvény, kerületi programajánló, majd a hirdetésekhez képest elenyésző mennyiségű saját tartalom, amiben szemlézik Orbán Viktor rádióbeszédét, illetve a Panama-botrány kapcsán szóba hozzák Bajnai Gordont és az Indexet is.)

Az Együttnek és Vajda Zoltánnak, a párt politikusának azonban jobb ötlete volt a Parlament előtt való égetésnél: kamu álláshirdetést tettek közzé a lapban, ahol annyira nem olvasták el a hirdetés szövegét, hogy simán átcsúszott a szűrőn. (Vajda Zoltán azzal lett híres, hogy március 15-én leütötték egy zászlórúddal, meg belefütyült Orbán beszédébe.)

 

Valaki ezért még nagyon megüti a bokáját a hirdetésekkel foglalkozó kollégák közül. 

„Magyar bírói testületekbe keresünk főállású bírókat, akik képesek a lojális munkavégzésre, irányított csapatmunkára, kreatív jogértelmezésre. Jogi végzettség hiánya nem akadály”

– áll hirdetésben.

A trollakció keretében feladott kamu hirdetés feltételként szabja meg többek között a nemzeti konzultációban való részvételt és a 2010 után szerzett közhivatali tapasztalatokat, de kizáró ok az önálló gondolkodáson alapuló igazságérzet és a 2010 előtt vállalt közhivatali tisztség.

lokal.jpg

Sajnos amilyen vicces a hirdetés, annyira igaz: korábban itt írtunk róla, hogyan próbálja a maradék független igazságszolgáltatást bedarálni a Fidesz Handó Tünde vezetésével. Tegnap még az Alkotmánybíróság is odalépett Handónak egy újabb túlkapása miatt. 

A Lokálnak egyébként pont ma sikerült egy gyönyörű halottgyalázó sztorit is lehozniuk: “Szellemként lebeg Stadler József az akasztói stadion felett”. Nem linkeljük be. 

Facebook Comments