Szakács Árpád: „Az alkoholista finn gyerekek templomokat gyújtanak fel”

Szakács Árpád: „Az alkoholista finn gyerekek templomokat gyújtanak fel”

A Mediaworks-nél dolgozó, a megyei napilapok főszerkesztőjének kinevezett újságíró szerint a finn gyerekek tömeggyilkosságokat követnek el és templomokat gyújtanak fel. szakacs_arpad.jpg

Ha valakinek nem ismerős Szakács Árpád neve, akkor eláruljuk, ő az, aki át akarta nevezni a Szabó Ervin fővárosi könyvtárhálózatot. (2010-ben az Index azt írta róla: “enyhén jobbra helyezkedik el a Jobbikhoz képest.”) Mielőtt a Fidesz propagandistájává vált volna és a gyilkos finn iskolásokról írt volna publicisztikákat, Székely a Nagy Magyarország, később a Történelemportál című folyóiratokat adta ki. Később mással is híres lett: a Magyar Időktől ejtőernyőztették át a Mediaworks-höz, hogy ott a megyei lapok főszerkesztőjeként biztosítsa a megyei lapok Fidesz-közeliségét. Tegnap a finn oktatási modellről elmélkedett a Bama portálon (Baranya megyei hírportál). 

Nem igazán értjük, mit akart a jó komisszár ezzel a 18 soros publicisztikával; valamit írni kellett, ami irányt ad a népnek, valószínűleg az lehetett az üzenet, hogy Finnországban és a Hanyatló Nyugaton sokkal rosszabbul élnek, mint mi, de az egész valahogy félresikerült. A cikk végére ugyanis kiderül, hogy

a finn iskolások tömeggyilkosságokat követnek el és templomokat gyújtanak fel. Részegen. 

 

Szó szerint: 

„Viszont a finn gyerekek állítólag nagyon boldogok, ebbéli örömük kifejezésére templomokat, katedrálisokat gyújtanak fel, néha véres utcai zavargásokat provokálnak és egyes iskolákban a szülői fegyverrel tömeggyilkosságokat rendeznek osztálytársaik körében”

– írja a főszerkesztő a finn modellről.

Ha mindez nem elég, Szakács Árpád úgy tudja, hogy

az iskolarendszerből kikerült nemzedék körében kimagasló lett a gyilkossági ráta, jelentős az öngyilkossági arány, súlyos probléma az alkoholizmus.

Ha csak a Youtube-on rákeresünk arra, hogy “finnish school”, ilyen videókat találunk:

 

(Mintha nem az alkoholista finn gyerekeket látnánk templomokat felgyújtani, vagy tömeggyilkosságot elkövetni, de nyilván rossz videóra kattintottunk.) 

Ezt az embert az a Mediaworks foglalkoztatja és tette meg főszerkesztőnek, amely felvásárolta a megyei napilapokat és a Népszabadságot. Gyakorlatilag ennek a cégnek (és pár éve ennek az embernek) a kezében van a vidéki Magyarország informálásának kulcsa, a közmédián kívül (amely szintúgy a Fidesz propagandáját fújja) és az interneten kívül aki tájékozódni szeretne, az a Mediaworks által kiadott újságokból teheti meg, valamennyire.  

Facebook Comments