Orbán nem került a legbefolyásosabb emberek közé, az ellensége igen

Orbán nem került a legbefolyásosabb emberek közé, az ellensége igen

Bástya elvtársat már észre sem veszik. sl.jpg

Magyarország egyik leggazdagabb, de a legbefolyásosabb emberének nevezi a Politico Simicska Lajost, aki a Fidesz alapítójaként évtizedeken át a háttérből machiavelliánus eszközökkel működtetett gazdasági és politikai gépezettel támasztotta alá a miniszterelnök hatalmát. 

Az Orbánnal 4 éve szembekerült Simicska bekerült Európa 28, a Politico szerint legbefolyásosabb embere közé, akik alakítják, felkeverik és felrázzák Európát, míg a magát a kontinens megmentőjeként, az új Hunyadi Jánosként pozicionáló, és valódi jelentőségénél jóval nagyobbra becsülő (lásd néhány éve a Heti Válasz címlapját: Európa erős embere)

Orbán kimaradt.

A lap emlékeztet Orbán és Simicska konfliktusára, utóbbi a Jobbikkal fenntartott kapcsolatára (amit egyébként a milliárdos tagad), és az Ők lopnak-plakátkampányra, valamint arra, hogy Simicskának lehetnek Orbánra nézve terhelő adatai a Fidesz belső vagy Orbán privát életéről (ami egyébként az üzletember szintén tagad).

plak_3.jpgA Politico a Jobbikot far-rightnak, azaz szélsőjobboldalinak nevezi, és azt írja, hogy Magyarországnak jelenleg két szélsőjobbos pártja van – tehát a Fidesz is az.

Ha Orbán nyer, minden szem Simicskára szegeződik, hogyan dönt. Folytatja-e a harcot a kormány ellen, vagy megelégeli a veszteséget, és eladja a médiaérdekeltségeit.

A 28 fős listát Christian Linder, a német Szabaddemokrata Párt elnöke vezeti.

Tavaly még Soros is benne volt a névsorban,

az idén már nincs. Orbán tehát maga ugyan nem számottevő Brüsszelből nézve, de ellenfeleket legalább olyanokat választ magának, akik igen.

Facebook Comments