Soros megint akkora pofont adott a kormánynak, hogy a fal adta a másikat

Soros megint akkora pofont adott a kormánynak, hogy a fal adta a másikat

sorosdevil_0.jpgEgyre világosabb: a kormány propagandistái nem számoltak azzal, hogy gyűlöletük tárgya, Soros György is részt megszólal majd az ellene folyó hadjáratban. A milliárdos legújabb írását sem teszik ki az ablakba.

Soros György frontális támadást indított Magyarország ellen – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője néhány hete, amikor a milliárdos először reagált érdemben az ellene folyó boszorkányüldözésre. Már ekkor érezni lehetett a zavart a kormányzati propagandagépezetben: senki nem számolt azzal, hogy Soros felveszi a kesztyűt. Míg az állampárt szerint teljesen rendjén való valakinek az arcával teleplakátolni az országot, sátáninak nevezni és minden baj okozójának kikiáltani – az már nagyon nem helyes, ha az illető is megszólal.

Soros ezt követően többször és több fórumon is tételesen cáfolt minden kormányzati állítást. A hatás persze borítékolható volt: a kabinet ragaszkodik saját elmebajához, és ahhoz a képzelt előjogához, hogy azt adjon Soros György szájába, ami neki tetszik. A milliárdos ismét tollalt ragadott és újfent tételes cáfolta a propagandát. Legújabb cikkének legfontosabb állításai:

– “A kormány azt állítja, hogy a nemzetinek nevezett konzultáció soha nem látott sikert aratott, amelynek során 2 332 755 embert küldte vissza válaszát. … Még ezek az inflált számok is azt bizonyítják, hogy a felnőtt magyar lakosság többségét nem lehetett félrevezetni a megtévesztő kampánnyal.”

– “A kampány nyilvánvaló célja, hogy a kormány, gyűlöletet gerjesztve terelje el a magyar nép figyelmét azokról a kudarcokról, amelyek például az oktatás és az egészségügy területén sújtják Magyarországot.”

– “… a száját nevetésre húzó zsidó, a bábmester, a harmincas évek náci antiszemita propagandájának meghatározó elemei voltak.”

– “A kormány azt szeretné elhitetni önökkel, hogy én a magyar nép ellensége vagyok. Semmi sem áll távolabb ettől a hamis állítástól.”

– “A „nyílt társadalom” nem nyitott határokat és tömeges bevándorlást jelent, azzal a kormány által elhitetni akart állítólagos céllal, hogy ez megsemmisítse a magyar és európai keresztény identitást.”

– “szigorú, közös, európai határvédelmet javasoltam, hiszen az egyes országok – közös cselekvés nélkül – csak más tagállamok kárára szigetelhetik el időlegesen magukat a menekülők elől.”

– “A nyílt társadalom azon a feltevésen alapul, hogy egyikünknek sincsen kulcsa a biztos igazsághoz, és a békés egymás mellett élés érdekében tiszteletben kell tartanunk mások, embertársaink, beleértve a kisebbségek véleményét. A nyílt társadalom mindenekelőtt a kritikus gondolkozáson, és a közérdeket érintő kérdések aktív társadalmi vitáján alapszik.

– “Az Unió fontos kérdéseiről, így a migrációs válság kezeléséről is az EU tagállamai döntenek, beleértve Magyarországot.”

– “A menekültprobléma azonban nem az egyes országok, de Európa közös gondja, amelyre közös, európai megoldást kell találni. Ezeket, az európai közös érdekeket szem előtt tartó javaslataimat torzította el szándékosan a magyar kormány, és tárta „Soros- tervéként”, félrevezető módon, a magyar nép elé.”

– “…a magyar kormánynak az úgynevezett „Soros-terv” elleni propagandakampánya kudarcot vallott.”

A kormányzati reakciót ismét borítékolhatjuk: Soros nem is azt mondta, amit… Nem is úgy gondolta… Mi jobban tudjuk, mit gondol Soros, mint maga Soros… Példátlan támadás az ország ellen… Beavatkozik a választásokba… És még napestig sorolhatnánk.

Pedig a valóság ennél egyszerűbb: megint bebuktak egy orbitális hazugságot, amihez mégis, körömszakadtáig ragaszkodnak, mert ettől remélik hatalmuk megtartását.

Facebook Comments