Göbbels sírna örömében – náci kampány Magyarországon

Göbbels sírna örömében – náci kampány Magyarországon

www_tvn_hu_620ca83561d8814375f3bf91e7f3d0cd.jpgNem kell ahhoz antiszemitának lenni, hogy náci, göbbelsi kampányt folytasson a magyar kormány. Márpedig széles mellkassal, szégyenkezés nélkül állt bele a legújabb náci alapvetésbe is a Fidesz.

– Elképzelésem szerint a sajtó egy nagyszerű zongora, amelyen a kormány játszhat.

– Minden eszköz helyénvaló, ha eredményt hoz.

– Aki Sorost védelmezi, saját népének árt. Csak sorosbérenc vagy Soros ellenfele lehet valaki. Soros tevékenységét ellenezni a személyes higiénia kérdése.

– Minél inkább Soros-ellenes egy magyar személy vagy mozgalom, annál értékesebb. Ha Soros támad valakit, az annak értékét jelzi. Akit Soros nem üldöz vagy akár dicsér, az haszontalan vagy veszélyes.

– Soros nem okosabb, mint mi, csak ügyesebb és ravaszabb. Rendszerét nem lehet gazdasági eszközökkel legyőzni, mert teljesen más erkölcsi elvei vannak, mint nekünk. Csak politikai eszközökkel lehet legyőzni.

Nem kell komolyabb képzelőerő, hogy elképzeljük, amint a fenti mondatok bármelyikét mikrofonba okádja valamelyik ügyeletes fidesznyik száj, vagy épp maga a miniszterelnök. Elvégre Orbán egyik kedvenc fordulata: “

Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat.

Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig.” – mondta a felcsúti kisvasút kapcsán. Rogán kapcsán kijelentette: minél inkább támadják, annál inkább megerősíti a propagandaminisztere pozícióját. (Persze a frázis lefelé szivárog a gépezetben: “Minél inkább támadják Magyarországot, annál határozottabban kell megvédeni a magyar reformok vívmányait” – ezzel épp Németh Szilárd örvendeztette meg a hallgatóságot.)

A fenti monatok azonban – kis kozmetikázással bár – nem narancsos uraink száját hagyták el. Ahol az eredeti aktor “zsidót” mondott, ott behelyettesítettük az aktuális ellenséggel, Sorossal. Azonban e göbbelsi szövegek a mai napig velünk élnek. Sőt, Hitelr propagandaminiszterének gondolatait épp Orbán és sameszai élesztették újra.

Azt azonban szögezzük le: a Soros elleni kampányt a kormány nem szánja antiszemitának – bár kétségtelen, hogy a milliárdos zsidó származása, és az ezen keresztüli áthallások nem jönnek rosszul a kabinetnek azokban a körökben, ahol igény azért lenne ilyen jellegű propagandára. Épp az inkriminált Soros disznó kép világít erre rá: Gulyás Gergelytől kezdve az egész Fidesz nem hajlandó megtenni azt az absztrakciós lépést, amellyel épp úgy dekódolnák valódi jelentését, ahogy a magyar társadalom összes többi tagja. Összehozni a levágott disznót egy zsidóval, bizony nettó antiszemitizmus, mégpedig komoly történelmi hagyományokkal. Ebbe azonban a kormánynak eszébe sincs bele állni. Elvégre pont az antiszemitizmus vádjával akarja akadályozni a Jobbik közeledését a baloldali választókhoz és pártokhoz.

Vagyis: attól, hogy nincs szándékolt antiszemita elem a Soros elleni kampányban, az még a náci propaganda alapvetéseire épít. Épp csak néhány kifejezést kell kicserélni – ahogy korábban mutattuk.

A propagandától pedig nem sok választja el a tetteket sem. Látjuk, ahogy az országban eluralkodik a generált rettegés olyan menekültektől, akik nem is léteznek a határokon belül. Most azonban újabb szintet lépett a modern, fideszes nácizmus. A történelmi elődnél maradva: leginkább a “Ne vásárolj zsidónál!” kampányt idézi az, amit Páva Zsolt, Pécs polgármestere kezdett a napokban. A polgármester arról fogadtatott el határozatot a fideszes többségű képviselő-testülettel, hogy a pécsi polgárok ne adjanak ki irodát a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott civil szervezeteknek. Mert Soros…

Ez egy jogállamban elképzelhetetlen lenne. A hatalom ugyanis arra hívja fel a polgárokat, hogy jogellenesen, minden alap nélkül tagadjanak meg árut vagy szolgáltatást valakitől, aki épp nem tetszik a hatalomnak.

Ki lesz a következő, a hatalomnak nem tetsző csoport? Mi lesz a következő áru vagy szolgáltatási kör, amihez nem férhetnek hozzá a hatalomnak nem tetszők?

Nem a zsidókat vagy a mohamedánokat kell félteni. Hanem mindenkit.

Facebook Comments