Mickey Egér ellopta a karácsonyt – végre egy őszinte karácsonyi dal cukormáz nélkül

Mickey Egér ellopta a karácsonyt – végre egy őszinte karácsonyi dal cukormáz nélkül

25627527_307911486385034_117688661_n.jpg

Ha elege van a negédes karácsonyi énekekből, akkor önnek ajánljuk Vic Willow új számát: otthonba dugott rokonok, rohangálás a plázában, fagyos csók a fagyöngy alatt. Ez a szókimondó dal rávilágít az ünnep keserű arcára is.

A rendhagyó karácsonyi dal szerzője Füzi Viktor, aki 2005-től 2014-ig a Dr. Melancholia nevű industrial rock zenekar dalait írta és énekelte, jelenleg pedig egy szólóprojekten dolgozik Vic Willow művésznév alatt. 

Vic szerint a ’Christmas Eve’ egy néhol keserű, néhol szarkasztikus és provokatív szembenézés azzal a melegségét és szentségét vesztett, a fogyasztás örvénylő mocsarába lerántott ünneppel, amivé a modernitás a karácsonyt tette. A szerző a szöveget egy fásult és cinikus tömegember bőrébe bújva írta, olyasvalakiébe, akinek az életében már minden csak nyomorult rutin és színjáték: a házassága éppúgy, mint a szeretet ünnepe.

“A hazug miliő, a plázákban felcsendülő cukormázas karácsonyi nóták, amióta csak emlékszem, szorongással töltenek el.”

A zeneszerzés folyamatában afféle ösztönlényként vesz részt Vic. Saját bevallása szerint ha elkapja valami, akkor hagyja, hogy sodorjon, de fontos számára, hogy dalainak komoly üzenete is legyen.

“Ha népszerű akarsz lenni, ma a semmit mondás biztonsága a legütősebb kártya a pakliban. Minden jel arra utal, hogy nem akarok népszerű lenni.”

Vic Willow 2018 első felében tervezi kiadni a debütáló albumát ’Humanoid’ címmel. Addig is ITT tölthetik le a rendhagyó karácsonyi dalát, ami nem hiányozhat az idei playlistről.

Facebook Comments