Orbán végre elárulta, mit gondol a demokráciáról: ha nem az történik, amit ő akar, akkor diktatúra van

Orbán végre elárulta, mit gondol a demokráciáról: ha nem az történik, amit ő akar, akkor diktatúra van

c2000.jpgA képlet viszonylag egyszerű: minden európai bevándorlás-ellenes pártra akar szavazni. Hogy miért nem tette? Mert a kontinensen nincs demokrácia – szól az orbáni értelmezés.

A közrádiós észosztáson – avagy kéthetenkénti tíz perc gyűlöletben – biztosította hű népét a vezénylő tábornok: ő bíz meggyőz minden európai vezetőt arról, hogy a fehér, keresztény faj van végveszélyben a kontinensen, ami ellen a zsidó spekuláns, a karvalytőkét képviselő Soros György fenekedik, most mohamedán bevándorlók seregét verbuválva épp. (Ismerős szövegek? Csak azért nem mondja ki a kormánypropaganda Soros vállalt származását, mert akkor már tényleg túl direkt lenne az áthallás. Így is az, csak még le merik tagadni.)

Orbán karácsonyi üdvözletében sem felejti el, milyen súlyos – a fejébe – a helyzet: “Az európai élet fundamentumai most támadás alatt állnak. Az euró­pai élet magától értetődöttsége került veszélybe; azok a dolgok, amikre nem kell reflektálni, csak cselekedni kell őket. A kultúra lényege éppen abban áll, hogyha nem magától értetődő, mi, emberek elveszítjük a fogódzóinkat. Nem lesz mibe kapaszkodni, nem lesz mihez igazítani az óránkat, és tájolni az iránytűnket. Függetlenül attól, hogy járunk-e templomba vagy sem, s ha igen, melyikbe járunk, nem akarjuk, hogy a szentestét csak behúzott függönyök mögött ünnepelhessük, nehogy megsértsük mások érzékenységét.

Nem akarjuk, hogy a karácsonyi vásárainkat átnevezzék, azt meg végképp nem akarjuk, hogy betonkockák mögé kelljen hátrálni. Nem akarjuk, hogy megfosszák gyermekeinket a Mikulás- és angyalvárás örömeitől. Nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk a feltámadás ünnepét. Nem akarjuk, hogy aggodalom és félelem kísérje az ünnepi istentiszteleteinket. Nem akarjuk, hogy az újévet köszöntő tömegben zaklassák asszonyainkat, lányainkat.”

Ha ilyen válságos a helyzet, akkor azt bizony mindenkinek komolyan kell vennie. Nem csak az európai államok vezetőinek, de polgáraiknak is. Ebből pedig egyenesen következik, hogy a demokratikus eljárásrend szerint a választók érvényre juttatják akaratukat – hatalomra segítve a Fideszhez hasonló, szélsőjobboldali, uszító, menekült-ellenes pártokat.

Őöööö, de hát volt idén elég választás Európában – például: Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Hollandiában. Mégse nyertek sehol az Orbán támogatott erők.

De erre is van magyarázat: “Nem mondom, hogy megnyerték már az európai emberek ezt a csatát, vagy sikerült helyreállítani a demokráciát, de a folyamat ebbe az irányba tart.”

Az európai néplélek e nagy ismerőjében tehát fel sem merül, hogy esetleg, azért nem nyertek az általa kedvelt szélsőségesek, mert hamis az egész, belföldre szánt, félelmekeltő, uszító kommunikációja. Neeeeem, dehogy! Azé’, me’ nincs demokrácia! Azé’! Németország, Franciaország, Hollandia – a világ híres diktatúrái, szemben az olyan fejlett demokráciákkal, mint Oroszország vagy Kína.

Facebook Comments