A KDNP megint túltolta a rettegést: szerintük másfél milliárd keresztényt üldöznek a világon

A KDNP megint túltolta a rettegést: szerintük másfél milliárd keresztényt üldöznek a világon

11519683_2ed128f6a4f2dbc2018776ce135812cf_wm.jpgNem elírás, nem tévedés! A KDNP kedden kiadott közleménye szerint “négyből három keresztény üldözésnek van kitéve”. A rettegés, pontosabban a rettegtetés új dimenzióba lépett.

Az év kezdetén a kereszténydemokrata pszeudópárt, a Fidesz politikai parazitája alaposan berúgta a rettegés-motort. Kedden kiadott hivatalos közleményükben nem kevesebbet állítanak, minthogy: Ma a világon négyből három keresztény üldözésnek van kitéve”.

Tudjuk, hogy a hit, legyen akár politikai áru, ahogy azt a KDNP éli meg, nem a tényeken nyugszik, mi mégis számolgatunk egy kicsit. A párt szerint tehát “a világon négyből három”, vagyis a bolygón élő keresztények 75 százaléka “üldöztetésnek van kitéve”. Egy 2010-es adat szerint ma a Föld nevű bolygón – amely korántsem fedi le a “világ” egészét, de Jézus hívő ufókkal mi nem merünk számolni – 2,2 milliárdan vallják magukat kereszténynek. Minthogy a KDNP sem római katolikusokról beszélt, így ebbe a számba beleértendő mindenki, aki messiásként gondol Jézusra.

Az már általános iskolai művelet, hogy kiszámoljuk, mennyi is a 2,2 milliárd 75 százaléka: 1,65 milliárd. Vagyis ennyi keresztényt üldöznek ma.

Hogy megértsük, mennyire világméretű problémáról van szó – már a KDNP szerint –, érdemes áttekinteni az alapvetően keresztény kontinensek létszámát. Az amerikai szuperkontinensen összesen nagyjából 1 milliárdan élnek, közűlük szinte mindenki kereszténynek vallja magát. Európában hozzávetőleg 800 millióan laknak, szintén zömében Jézus hívők. Ahogy a 150 milliós Oroszországban is. A “maradék” – még így is jelentős – 200 millió hívet Ázsia más országaiban és Afrikában érdemes keresni.

Ha a KDNP-nek igaza van, akkor bizony ez a sosem látott vallásüldözés minden kontinens minden országában jelen van, máskülönben nem jöhet ki a 75 százalék.

Valóban elképzelhető, hogy úgy üldöznek a Földön 1,6 milliárd embert, hogy az csak és kizárólag a KDNP-nek tűnik fel?

Sokkal ésszerűbb az a magyarázat, hogy ezúttal a hivatásos rettegtetők kicsinyét talán túltolták a terror-bringát.

Facebook Comments