Orbán kunyerálása az évtized átverése, mégis működni fog

Orbán kunyerálása az évtized átverése, mégis működni fog

orban-viktor4-e1442998029397-1024x576-1024x576.jpgAz adófizetők pénzéből legvastagabban kitömött állampárt, amely pirulás nélkül használja saját céljaira az államkasszát is, most támogatást kunyerál szimpatizánsaitól. Mert Soros… Orbán arcpirító húzása mégis működni fog.

Mindig van lejjebb – és amikor azt hinnénk, hogy a Fidesz és vezénylő tábornoka elérte mindennek az alját, na akkor csavar egyet a fideszes kampánycsapat az arcátlanság potméterén, és bebizonyítja, hogy beláthatatlanul messze még az aljasság-gödör feneke. A legújabb húzás: Orbán Viktor arcát és szignóját adja az össznépi kunyeráláshoz. Elvégre annyira nagy bajban a haza – mármint a Fidesz –, hogy csak a szimpatizánsok adományaiból futná Sorost megállító kampányra. Hát persze…

Az adománygyűjtő indok persze a rémuralomra törő milliárdos és ádáz szövetségesei. “Útjában állunk a Soros-tervnek, amely le akarja bontani a határkerítést, fel akarja számolni a nemzeti kormányokat, és azt szeretné elérni, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen. Soros György nyílt támadást intézett Magyarország ellen. Kiépített ügynökszervezet-hálózat és szinte korlátlan anyagi erőforrás áll a rendelkezésére. Mindemellett az ő tervét hajtják végre a brüsszeli bürokraták és a magyar ellenzéki politikusok is.” Ezzel a szöveggel bíztatja adományozásra a pártelnök híveit.

Felesleges újra és újra cáfolni mindazt a blőd hazugságot, amit Orbán és sleppje percenként felbüfög. Ahogy bizonyítékokat sem érdemes számon kérni senkin. Mert nincs. Vagy van, de titkos. Persze nincs, ezért titkos, de ha már egyszer titkos, bármit lehet róla mondani. A tények pedig ma már messze nem olyan makacs dolgok, mint egykor, hiszen az Orbán-hitüek számára a habonyi alternatív igazságok lettek a valóság.

Nézzük inkább a számokat, mekkora nagy szüksége is van a Fidesznek az adományokra:

– Soros elleni kampányra eddig több mint 3 milliárdot költöttek az államkasszából – oda pedig senki nem önszántából fizet,

– a Fidesz állami támogatása minden évben 876 millió forint,

– a pártalapítványuk 530 millió forintot kap évente,

– a kampányra szintén az államtól közel 400 milliót kap az állampárt.

Ezek a legális forrásai a Fidesznek – nagyságrendekkel több, mint bármelyik másik pártnak, sőt, a teljes ellenzék összes támogatását is meghaladja.

A kevésbé legális források:

– az elvben pártfüggetlen állami média kizárólag az állampárt érdekeit nézi, a Fidesz igényeit szolgálja ki minden szinten,

– a teljes vidéki napilap-hálózat Mészáros Nem Stróman Lőrinc kezében van,

– a második legnagyobb kereskedelmi TV-hálózatot Andy Vajna bocsájtja Orbán rendelkezésére,

– az államkassza pedig kimeríthetetlen forrásokkal áll az állampárt rendelkezésére, amikor saját kommunikációs céljait akarja épp megvalósítani Rogán Nem Samesz Antal. Tavaly például 46,7 milliárdot költött el baráti médiumoknál a Nemzeti Kommunikációs Hivatal.

Ebben a helyzetben joggal merül fel a bicskanyitogató kérdés: és mi nem kéne még?

A valóság persze sokkal egyszerűbb: a Fidesznek egyetlen fillére sincs szükséges szimpatizánsaitól – hisz ami csak kell, bátran elveszi az államkasszából. Ennek ellenére – a 2014-es önkormányzati választás előtti, hasonló kunyerálás tapasztalatai alapján – 350-400 milliós extra bevételre így is bizton számíthat Orbán. A kunyerálás valódi indoka épp annyira aljas és hátulról jövő, mint amennyire hazug az egész gyűlöletkeltő kampány: az eddiginél is jobban a Fideszhez és személyesen Orbánhoz kötni a híveket. Hiszen aki saját pénzét is hajlandó arra áldozni, hogy a jövőben is annyi álhírrel és hazugsággal etessék, mint 2010 óta minden nap, az bizonyosan részt vesz a választásokon és jó helyre húzza majd az ikszet. Ha pedig így sikerül mobilizálni a saját tábort, már csak az ellenzéki voksolókat kell távol tartani a szavazástól. Ez pedig nem is lesz nehéz – elég csak a Fidesz kezében lévő több száz médiumot kihúzni a kampány alól, távol tartani a választási hirdetésektől.

Így minden idők legcsendesebb kampányában, nagyon alacsony részvétel mellett foglalhatja el újra Magyarországot Orbán.

Facebook Comments