Tüntetés a Kossuth téren: felkel a diákság a rettenetes oktatási körülmények miatt

Tüntetés a Kossuth téren: felkel a diákság a rettenetes oktatási körülmények miatt

6500-an jelezték eddig a részvételüket a Facebookon szerveződő tüntetésre, 25 ezer embert érdekel.

diaktuntetes.jpg

Ne menj suliba január 19-én! címmel tüntetést szerveznek diákok a Kossuth térre az oktatás rossz helyzete miatt. A diákok tiltakoznak a 8-9 órás tanítási napok, a felhalmozódott felesleges tananyagok és a naprakész információk hiánya miatt. A diákok hiányolják a demokráciát az iskolából és azt is, hogy gondolkodásra sarkaljon az oktatás, ne csak magolni kelljen a „19. századi anyagot, mintha csak tegnap lett volna”. 

“A fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, miközben tanulhatnánk ugyanezeket az ismereteket lényegre törően, miközben egy tantárgyi óra különböző összefüggésekre is rámutat a modern világgal kapcsolatban. Ha ez nincs meg, nem leszünk naprakészek, nem tanulunk meg önállóan élni, saját értékrend és értékelés útján döntést hozni és nem lesz szabad az elménk” – írják az event szövegében. 

A szervezők szerint rendezvény célja:

  • Összefoglalni a diákság problémáit.
  • Felvilágosítani a diákságot az oktatás modern rendszereiről.
  • Felhívni a figyelmet a problémáinkra, és azokra megoldást keresni.
  • Egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben tanulni.
  • Szinte csak diákok részvételével demonstrálni, hogy nekünk, DIÁKOKNAK vannak gondolataink, amiket érvényesíteni szeretnénk.
  • Megmutatni, hogy, ha más nem, akkor mi fogunk változtatni a régi, elavult oktatási rendszer igazságtalanságain, melyek bennünket érintenek.

 Az Orbán-kormány hatalomra lépése óta évente-kétévente tüntetnek a diákok a jobb oktatási körülményekért. 

Facebook Comments