Egy beszélő krumpli karmai közé került Magyarország

Egy beszélő krumpli karmai közé került Magyarország

Ingyen nem lehet valaki ennyire hülye.nsz_5.jpg

Kicsit nem figyeltünk oda, és úgy tűnik, egy beszélő krumplira az összetéveszthetőségig hasonlító ember jogot kapott arra, hogy eldöntse

  • ki képviseli a magyar érdekeket,
  • egy testület tagja elmehet-e saját bizottsági ülésére.

Szél Bernadett például nem mehet el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, amelynek tagja, mert Németh Szilárd megtiltotta neki. Illetve azt mondta, hogy

nincs kitiltva, de nem mehet be.

Ez beszéd persze annyira zavaros, hogy Némethnél bonyolultabb életformák se tudnak rajta kiigazodni (több zöldség is intelligensebb nála), azonban annyi biztos: Némethnek senkit sincs joga onnan kitiltani.

A probléma egyrészt az, hogy egy tudatmódosítók nélkül is ennyire összefüggéstelenül beszélő, illetve gondolkodó ember hogyan tölthet be bármilyen komolyabb pozíciót a magyar közéletben (Németh a nemzetbiztonsági bizottság és egyszersmind a Fidesz mint párt alelnöke is).

A világos, hogy Némethnek súlyos gondjai vannak annak megértésével, hogy akadnak olyanok, akik másként gondolkodnak, pl. nem dőlnek be minden mesének.

Másrészt viszont, ennél is nagyobb probléma, hogy egyáltalán össze tervez ülni a nemzetbiztonsági bizottság, hogy megvitassa a Soros-tervet. Hogy

egy nem létező dolog, egy fikció, egy konteó 

egyáltalán téma lehet a magyar parlament egyik bizottságának ülésén.

Mivel a Fideszben a józanabb arcok megvétózták, hogy a választási kampánnyal párhuzamosan egy újabb ún. nemzeti konzultációt tartsanak, azaz közpénzből finanszírozott kormánykampánnyal segítsék Orbán újraválasztását és kétharmadát, a kormánypártoknak nem maradt témájuk: minden kampány nélkül eltöltött nap azzal fenyeget, hogy elkezdődik a véres verejtékkel (és súlyos közpénzmilliárdokkal) egyben tartott szavazótáboruk lemorzsolódása.

Nekik kellenek olyan látszatesemények, amelyek elvben a valóságról, gyakorlatilag egy párhuzamos univerzumról szólnak, ahol a Soros-terv téma lehet, ahol gonosz (és a kiábrándult jobbikosoknak: lehetőleg zsidó) milliárdos migránsinvázióval próbálja elfoglalni az országot, a kontinenst, meg a világot, valamint az egész Naprendszert.

Hogy az egyszeri Fidesz-szavazó büszkén odavághassa kormánykritikus vitapartnerének a falusi kocsmában:

hát már hogyne létezne Soros-terv, ha egyszer még a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozik vele.

Ami történik, az kifejezetten és kizárólag a Fidesz érdekében áll. Nem Orbán sarokba szorításáról szól ez a történet, hanem arról hogy további színpadot biztosítanak

a habonyi világvége-narratívának.

  • Orbán majd elmegy a bizottsági ülésre (vagy nem megy el, hanem küld egy levelet), elmondja (vagy leíratja) ugyanazt a bullshitet, mint eddig.
  • A fideszes képviselők nagyon meg lesznek győzve, az ellenzékiek tagadják, hogy bármi újat mondott volna.
  • A sajtó nem tehet mást, mint beszámol ezekről, és a közönség csak fél füllel odafigyelő hányada (a nagyobbik) meggyőződhet róla, ez valami komoly dolog lehet, ha már megint tárgyalják.

Nem Orbán meghívása a probléma, hanem az, hogy a nemlétező Soros-terv a téma. Ami már egészen olyan, mintha a kormányoldalról rendelték volna. Talán onnan is rendelték.

Nem azzal van baj önmagában, hogy beszélő krumpli összefüggéstelen baromságokat mondhat. Hanem azzal van baj, aki neki a színpadot ácsolja. Aki nem érti, hogy a választási ellenfél kampánytémáját napirenden tartani öngyilkosság.

Nem a beszélő krumplival van baj: ő remekül be van idomítva arra, hogy a gazdáinak érdekeit szolgálja. Ő nem ingyen ennyire hülye.

Facebook Comments