Bayer megszedi magát az állami médián

Bayer megszedi magát az állami médián

Az 5-ös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosa több mint 50 milliót számlázott az MTVA-nak tavaly.bay_2.png

Egészen pontosan 56,7 millió forintot, és csak tavaly. A dolgot a 24.hu kukázta ki a kormánytévé tavalyi, 5 milliónál nagyobb szerződéseinek listáját böngészve.

Sir Bayer, aki a Magyar Idők nevű kormánylaptól és az elvileg az M1 konkurenciájának számító Echo TV-től is húz fizetést (mindkettő a Mediaworks, azaz Mészáros Lőrinc tulajdona), 2017-ben 3 ún. dokumentumsorozatért

  • az Elfeledett hőseink,
  • a Magyar Emlékek Velencében,
  • Magyar Emlékek Rómában

gyártásáért összesen 46,7 millió forintot számlázott.

De ez még korántsem a vége: a vezető kormánypropagandista további 10 milliót kaszált másik három, ún. ismeretterjesztő sorozat felhasználási jogaiért:

  • Az utolsó előtti út – Szibéria és az orosz Távol-Kelet,
  • Lengyelország,
  • Másfélmillió lépés Magyarországon – 32 év múlva,
  • Másfélmillió lépés Magyarországon – a dél-alföldi túra.

A dolog különös szépsége, hogy ezeket az írófejedelem évekkel korábban, szintén az állami média megrendelésére forgatta, és úgy tűnik,

most megint kifizetteti.

Ha a kormánytévé saját pénztárcája ellensége volt, és a megrendeléssel együtt nem vette meg a sugárzási jogokat is végleg, akkor Bayer évről évre újabb summákat húzhat le az államról, olyan sorozatokért cserébe, amelyek színvonalát a korabeli kritika meglehetősen leminősítette, ráadásul a nézettségi versenyben is megbuktak (még a kormánymédia alacsony elvárásait is alulmúlták).

Tényleg senkit nem hagynak az út szélén. Már bizonyos körökből, persze.

Ha olvasna még arról, hogy például Kálomista Gábor tavaly 1,3 milliárd forintot számlázott a kormánytévének, vagy hogy Mészáros még az MTVA sportközvetítéseiből is hasznot húz, azt itt teheti meg.

Facebook Comments