Hatalmas rés nyílt a pajzson: teljes a zűrzavar Orbánéknál migránsügyben

Hatalmas rés nyílt a pajzson: teljes a zűrzavar Orbánéknál migránsügyben

Befogadtunk 1300 menekültet, de mégsem akarunk kvótát. Utáljuk a menekülteket segítő civileket, de mi is segítjük a menekülteket. Ja, és SOROS!

orban_szomoru.jpg

Nem csak a tények, de a kormányzati vélemények is teljesen összekeveredtek menekültügyben; a Fidesz és a kormány, a pártállam és

az állampárt gyűlöletkommunikációja látványosan összeomlott a héten.

Egymásnak ellentmondó hírek, egymásnak ellentmondó kormánytagok, Lázár, Orbán és Pintér homlokegyenest ellenkező dolgokat mond a nyilvánosság előtt, közben még beúszik a nyilvánvalóan alkotmányellenes és nyílt diktatúrát lehetővé tévő Stop Soros-törvénytervezet is a képbe. 

Ennek már megvan az első reklámszpotja is:

 

Iszonyatos káosz van a fejekben, de nem csak a kormányoldalon, általában a Fideszben. Mintha összezavarodtak volna. Pont ugyanaz a jelenet, mint az 1984 című könyvben: hirtelen az egyik ország békét köt a másikkal és gyorsan le kell cserélni a zászlókat. De a szónok a pulpituson csak mondja tovább, egyszerűen behelyettesítve a másik országot.

„…mikor az izgatottság a tetőfokára hágott, s az Eurázsia iránt érzett általános gyűlölet olyan őrjöngéssé fokozódott, hogy ha a tömeg a kezébe keríthette volna a kétezer eurázsiai háborús bűnöst, akiket az ünnep utolsó napján nyilvánosan szándékoztak felakasztani, feltétlenül darabokra szaggatja őket – éppen ebben a pillanatban adták tudtul, hogy Óceánia mégsem Eurázsia ellen visel háborút, Óceánia ellenfele Keletázsia. Eurázsia szövetséges hatalom.”

Azt persze nem vallották be, hogy valamilyen változás történt. Egyszerűen csak köztudomású lett, rendkívüli gyorsasággal és mindenütt egy időben, hogy az ellenség Keletázsia és nem Eurázsia.”

A jelenetben a szónok meg se akad a beszédben, ugyanúgy hergeli tovább a tömeget, csak kicseréli a két nagyhatalom nevét. Senkinek sem tűnik fel, kivéve a főhőst.  

Ugyanez a helyzet állt be most is.

Kormánykommunikáció: az gonosz EU / Brüsszel / Soros azt akarta, hogy Magyarország fogadjon be 1294 menekültet / migránst / terroristát. (Lásd a kis videót fent, ami az Echo TV-n már fut.)

Tény: ez ellen a magyar kormány több belföldi plakátkampányt és egy népszavazást is indított. Ezek összköltsége 20-30 milliárd forint lehetett, közpénz, amelynek nagy része a Fidesz-közeli médiacégekhez jutott.

Tény: a minap kiderült, hogy a kormány szép csendben befogadott kb 1300 menekültet / migránst / terroristát. Erről Altusz Kristóf külügyminisztériumi helyettes államtitkártól tudunk, aki a Times of Maltának azt mondta: tavaly a kormány már befogadott 1300 menekültet, de – és most figyeljünk jól! –

az ő biztonságuk érdekében nem hozták nyilvánosságra a döntést.

Ahogy a HírTV fogalmazott: a beismerés valódi jelentősége az, hogy homokszem került a kormányzat eddig jól működő propagandagépezetébe,

megroppantotta a gondosan felépített, több tíz milliárd forintos kampányokkal támogatott migránsellenes narratívát.

(Apróság, de azért ide kívánkozik: feltűnt valakinek, hogy itt él nálunk ez az ezervalahány menekült (egészen pontosan oltalmazott) és sehonnan, semmiféle hír nem volt, hogy

  • bárkit megöltek,
  • megerőszakoltak,
  • felrobbantottak,
  • vagy akár csak megloptak volna.

Gyakorlatilag észre sem vette senki.

Akkor most mire ment a hiszti, a gyűlöletkampány, a migránsozás, a kidobott tízmilliárdok? 

Ma reggel Orbán Viktor, mintha mi sem történt volna a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában tovább migránsozott. 

 „Mindenki, így Soros György is eldöntheti, hogy mit csinál: abbahagyja vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását”.

Viszont tegnapelőtt Pintér Sándor belügyminiszter kijelentette a kamerák előtt:

 „Soros György nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet”.

Ugyanakkor Orbán Viktor ma reggel azt is elismerte, hogy kormánya befogadta azt az 1300 migránst, akikről Altusz Kristóf beszélt a máltai lapnak.

Orbán és kormánya vergődése látványos volt ma reggel. Megpróbálta a rádióban elmagyarázni, hogy lehet, hogy évek óta minden nap ezerszer, milliószor hajszolta gyűlöletbe, kergette félelembe az országot a menekültekkel szemben, aztán titokban mégis befogadtuk őket.

Orbán szerint ez az 1300 ember

„nem törte ránk az ajtót, hanem bekopogtatott a határátkelőn”,

ezek az emberek mondták, hogy védelemre szorulnak.

„Átmeneti oltalmat nyújtunk nekik, nem lesznek magyar állampolgárok. Amint rendeződik a helyzetük, vissza kell térniük a hazájukba.”

A Válasz.hu-n Stumpf András hívja fel a figyelmet rá: ha oltalmazottakról van szó, akkor Orbán itt hazudott a híveinek (megint) és a menekülteknek nem feltétlenül kell visszatérniük hazájukba, s akkor bizony a magyar állampolgárokkal megegyező támogatásokra jogosultak – a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal szerint.

Abszurd az abszurdban, hogy a HVG arra hívta fel a figyelmet: ezeknek az embereknek a befogadása pont a tranzitzóna miatt van, amit pont Orbánék állítottak fel – hogy távoltartsa a migránsokat Magyarországtól.

A HírTv arra hívta fel a figyelmet: a kormányzati propaganda minden állítását megcáfolta ezeknek a menekülteknek a befogadása; azaz hogy

  • nem mi vagyunk az első biztonságos ország;
  • ezek a menekültek a kormány szerint eddig nem oltalmazandó emberek voltak, hanem terroristák, vagy gazdasági bevándorlók, akiket nem lett volna szabad befogadni;
  • rettegni kell a menekültektől, mert megerőszakolnak, terrortámadnak ész nélkül – hiszen nem történt semmi, amikor befogadtuk őket;
  • az EU / Soros kényszeríti ránk a menekültügyi kvótákat, amiket nem akarunk teljesíteni, aztán most kiderült, hogy mégis tudjuk;
  • az ország mégsem „migránsmentes övezet”, vagyis nem vagyunk „etnikailag homogének”;
  • nem minden menekült terrorista és erőszakol nőket (hiszen a menekültek több, mint fele nő és gyerek);
  • a Migration Aid és egyéb, menekülteket segítő civilek ugyanazt a munkát végezték el, mint a magyar kormány, azaz: mégsem bűnözők.

Valószínűleg a legszomorúbb konzekvencia, amit levonhatunk, hogy annak a másfél-két millió Fidesz-fanatikusnak az országban ezt is le lehet majd nyomni a torkán és meg fogják tudni magyarázni (vagy el se jut hozzájuk a hír). A kérdés az, hogy a maradék 8 millió mihez kezd ezzel az információval.

Facebook Comments