Az állampárt által működtetett Alkotmányvédelmi Hivatal szivárogtatott a propagandamédiának egy ellenzéki képviselővel szemben

Az állampárt által működtetett Alkotmányvédelmi Hivatal szivárogtatott a propagandamédiának egy ellenzéki képviselővel szemben

A hirado.hu féligazságokat kezdett el terjeszteni Németh Szilárd nyomán Szél Bernadettről és a szakértőjéről. A titkos információkhoz az Alkotmányvédelmi Hivataltól jutottak hozzá. 

nemeth_sziard_nemzbiz_bizottsag.jpg

Akárhogy is, a Fidesz már nem csak az ügyészséget és az ÁSZ-t használta fel a politikai propagandájához és választási győzelméhez, hanem az Alkotmányvédelmi Hivatalt is.

Sokáig „vicc kategóriaként” lehetett emlegetni Németh Szilárd, a beszélő krumpli kirohanását Szél Bernadettel szemben, de az ügy egy újabb fordulata rávilágít, hogy a Fidesz tényleg beindította a titkosszolgálatokat is az ellenzék ellen.És így

a történet már vérkomoly és azokat az időket idézi, amikor a ballonkabátos emberek a fekete autóval mentek az “állam ellenségeiért”.

A történet ráadásul több fázison ment keresztül, mire elnyerte a végső állapotát. Először Németh Szilárdot az MTI idézte. A Fidesz szerint Szél Bernadett és pártja, az LMP „Soros György érdekeit szolgálja” (implicit kijelentették egy egész pártól, hogy hazaáruló), ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely a Soros-tervvel foglalkozna. Mindezt az MTI szerint Németh Szilárd jelentette be, aki a testület fideszes alelnöke. A beszélő krumpli azt állította, hogy mindezek miatt az LMP-s képviselő „nemzetbiztonsági kockázatot” jelent.

Ekkor jött az első magyarázkodás az ügyben, nyilvánvalóan a beszélő krumplinak is feltették a kérdést: mégis, hogyan képzeli az egészet, odaáll a bizottság ajtaja elé, hogy a testével tartóztassa fel az LMP-s hölgyet? Vagy hívatja a kopaszokat, mint a Választási Irodánál?

A Fidesz alelnöke erre megcáfolta a saját maga által adott korábbi nyilatkozatát és az alábbiakat válaszolta:

„nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amelyen a Soros-terv téma lesz, az LMP-s tag nem vehet részt, mert egészen mást képvisel, mint a magyar érdek.”

Szóval, Szél Bernadett először ki volt tiltva, aztán mégsem.

Eközben a kormányzati propagandának kiadták, hogy gyártsanak érveket a beszélő krumplinak, mert érezték, hogy ez így kínos handabandázás. A gépezet pedig beindult.

A másnapi hírekben a sztori újabb transzformációját vehettük észre: már nem az LMP-s politikus „van kitiltva” az ülésről, hanem a Fidesz fog kivonulni róla, ha azon megjelenik Szél Bernadett. Újra elhangzott a mantra: a bizottság LMP-s tagja „Soros György érdekeit szolgálja”, és nem szeretnék, ha fontos információkhoz jutna az ülésen, mert „nemzetbiztonsági kockázat”. 

Szóval mégsincs kitiltva, hanem a Fidesz fog róla kivonulni. 

Németh Szilárd elkezdte körbeturnézni a propagandamédiát ezzel a sztorival. Ilyeneket mondott:

„Az LMP gondoskodjon arról, más képviselje a pártot, ne olyan, aki egyértelműen Soros György zsebében van”.

Nyilvánvalóan elő kellett állni valami bizonyítékkal, valamivel, ami ennél kézzelfoghatóbb, ezt a Fidesz propagandistái is érezték. Meggyanúsítani valakit hazaárulással, kitiltani a munkahelyéről a szokásos propagandadumával elég gyenge lábakon áll. A hegyek vajúdtak és végül egeret szültek: a hirado.hu megtalálta Szél Bernadett egyik tanácsadóját, akiről igaz echte náci stílusban írtak olyan hergelő cikket, mint amiket a 30-as évek végén a zsidók ellen, az ötvenes években pedig a kulákok ellen olvashattunk a magyar médiában. Olyan „bűnöket” tulajdonítottak neki, minthogy

„a szakértő 1986-ban Kabulban, Afganisztánban született, korábban a MigSzol alkalmazottja, az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a föntebbiek ismeretében megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az alkalmazását ezért elutasította. Információink szerint Szél Bernadett a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a belügyminiszterhez, aki azonban elutasította azt, és helyben hagyta az AH döntését.”

A Magyar Nemzet az eset kapcsán megjegyezte: azok az információk, hogy valakinél a nemzetbiztonsági átvilágításon mik merülnek fel és hogy milyen kockázatot állapítanak meg, minősített adat, vagyis nem nyilvános. Vagyis a hirado.hu államtitkot sértett, olyan nem nyilvános adathoz jutott hozzá, amihez nem szabadott volna.

A vád súlyosabb, ha belegondolunk: az állampárt által működtetett titkosszolgálat szivárogtatott az állampárt által működtetett propagandamédiának annak érdekében, hogy a Fidesz megnyerjen egy politikai csatát.

A sztori itt érte el az újabb fázisát: már nem csak Szél Bernadett volt nemzetbiztonsági kockázat, de a szakértője is, mert „összejátszott” a MigSzollal. Aztán kiderült, hogy ez az információ hamis, ugyanis a jogász szakértő – aki valóban afgán származású, de a jogi egyetemet már Budapesten végezte el – sosem dolgozott a MigSzolnak, akik a menekülteket segítik.  

A több cikkben megírt gyanús sztoriból egy szó sem volt igaz

azon túl, hogy a szakértő tényleg nem kapta meg az engedélyt a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein való részvételre. Janan Mirwais ugyanis régóta magyar állampolgár, az óvodától kezdve a magyar iskolarendszerbe járó magyar jogász, aki sosem dolgozott a Migszolnál, ellenben évekig volt több fideszes képviselő, illetve Schmidt Mária közvetlen munkatársa. Janan Mirwais most a következő közleménnyel lépett a nyilvánosság elé – írta a 444. 

A szakértő az alábbiakat írta a közleményében:

“A nemzetbiztonsági bizottság munkájában nem vettem részt, mivel az átvilágításom eredménye negatívan zárult. Személyem nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak, hanem a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein nem vehetek részt. A biztonsági kockázatok tekintetében – mivel minősített információkról van szó – egyéb információval nem rendelkezem.”

Tegyük hozzá, vannak ezek az “alternatív tények”, amik már a kezdet kezdetétől, az alapoktól nem igazak és a Fidesz használja őket: 

  • nincs Soros-terv, ez egy hazugság a Fidesztől;
  • így nincsenek “Soros-ügynökök”;
  • a menekülteket segíteni nem bűncselekmény, azt Magyarország is megteszi;
  • mások bőrszíne, származása miatt valakit bűnösnek kikiáltani rasszizmus, amit propagandának a nácik használtak.

Az Alkotmányvédelmi Hivatalt korábban is használta a Fidesz a propagandája alátámasztására: beszámoltatták őket a ”Soros-hálózat működéséről”. Szél a beszámolót ízekre szedte a bizottság előző ülésén és azt kérte, oldják fel annak titkosítását, ugyanis „a jelentés felül van minősítve”, és ha nyilvánosságra kerülne, akkor a közvélemény világosan látná, hogy nincs semmiféle Soros-hálózat. Az ellenzéki politikus az ülésen „szokatlan alapossággal” kérdezte az Alkotmányvédelmi Hivatalt (AH), és szerinte egyértelműen kiderült, nincs olyan, hogy Soros-hálózat, ezt semmilyen szakmai anyag nem támasztja alá. Mint mondta, a titkosszolgálat olyan minőségű anyagot mutatott be, amilyet bárki össze tud gyűjteni az internetről. Az LMP társelnöke úgy véli, a Fidesz bejelentésének épp ez a célja: el akarják érni, hogy

„az emberek már csak a propagandavalóságot ismerjék a valóság helyett”.

A történet még nem ért véget. Németh Szilár egy hét alatt háromszor futott neki és háromszor hazudott, utoljára még az AH-t is bevette az érvei alátámasztására és még erről is kiderült, hogy hazugság. ebben nincs semmi újdonság. 

Viszont az kérdés, hogy mennyire hihetünk ezek után egy nemzetbiztonsági átvilágításnak, vagy az Alkotmányvédelmi Hivatalnak, ha a titkosszolgálat ilyen örömmel szolgálja ki a Fidesz politikai érdekeit. 

Facebook Comments