Teljes a káosz a kormányoldalon – a Demokrata Soros-bérenc lett

Teljes a káosz a kormányoldalon – a Demokrata Soros-bérenc lett

be_kemenet-56-bayer-bencsik.jpg“Egy 10 milliós ország számára nem szabad, hogy gondot okozzon 1300 menekült végleges vagy ideiglenes befogadása.” Az LMP aktuálisan üldözött szakértője pedig “a sikeres integráció iskolapéldájának tekinthető.” E “Soros-tervvel” kompatibilis mondatok forrása pedig a békemenetelő, Demokrata főszerkesztő Bencsik Andrástól származnak.

Mi sem jellemzőbb a mai, magyar közállapotokra, minthogy amikor éppen normálisan viselkedik a kormány, akkor megbolydul a teljes propagandagépezet, össze-vissza beszélnek kormányzati szereplők és rohanvást vetik be az elterelő hadműveleteket. Ha nem a bőrünkre menne, még akár szórakoztatónak is találnák a kormányzat egyre kétségbeesettebb kommunikációs vergődését.

A külügyi államtitkár, Altusz Kristóf máltai nyilatkozata – “a szám, amit elmondhatok, 1294 menekültet kellett befogadnunk az országba, de nem álltunk ki a nyilvánosság elé azzal, hogy ezek a menekültek.” – földindulásszerű mozgást okozott a kormányzati propagandában. Hirtelen mindenki képes lett különbséget tenni menekült, illegális határátlépő, erőszakos bevándorló és terrorista között. E, nem túl finom distinkció mindeddig hiánycikk volt az állampárt kommunikációjában.

A zavar olyan abszurd helyzeteket teremtett, hogy Bencsik András, akinek a Jégkorszak című rajzfilmről az jut eszébe, hogy “Ha belegondolunk, az arról szól, hogy egy-egy állat nem a saját törzsével, saját fajtájával él együtt, hanem az elefánt, a tigris, a lajhár meg a mittudomén, ezek alkotnak, a másság egy életközösséget, és mennyivel jobb nekik így, mint másképpen”, máshol pedig így ír: “A modern kor proletárja, aki előtt teret kell nyitni, a migráns lett, aki minél rosszabb, annál jobb. Térnyerésének öngyilkos előkészítője, lenini meghatározással a »hasznos idióta« az az identitását feladó, transznemű, önző ember, aki növekvő esélyt kínál arra nézve, hogy ellentétben a korábbi gyakorlattal, ezúttal nem lesz szükség társadalmi rétegek, osztályok vagy akár népcsoportok kiirtására, mert kipusztulnak azok maguktól is, teret nyitva a mai, új ember számára megvalósítani kívánt zombicivilizációnak”, most azt bírta mondani:

Egy 10 milliós ország számára nem szabad, hogy gondot okozzon 1300 menekült végleges vagy ideiglenes befogadása.”

Csak egyet érteni tudunk Bencsikkel – ezt a mondatot és dátumot érdemes felírni.

Persze a kormányt feltétel és gátlás nélkül ajnározó főszerkesztő korábban pozitív példákon keresztül igyekezett bemutatni, hogy Magyarország mennyire befogadó, cuki kis állam, amelyiknek semmi baja ám a menekültekkel. Tette ezt épp akkor, amikor a kormány azt harsogta – és harsogja a mai napig – teli tüdővel, hogy Soros György migráns-terroristákkal akarja telerakni Magyarországot, akik minden nőt megerőszakolnak, és a baloldalra szavaznak. De vannak ám rendes migránsok is. Olyanok, akik az integráció mintaképei lehetnek.

Most kanyarodjunk vissza egy pillanatra az elmúlt napok eseményeihez. Halász János, a Fidesz frakciójának szóvivője a minap kijelentette: “Szél Bernadett egyszerűen alkalmatlan, hogy egy olyan jelöltet választott ki, aki nemzetbiztonságilag veszélyes.” Az LMP miniszterelnök-jelöltje elleni hadjárat legutóbbi fordulója ugye arról szól, hogy Szél olyan szakértőt akart delegálni az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, aki megbukott az átvilágításon.

Gyorsan tegyünk helyre néhány alapvető hazugságot:

– a nemzetbiztonsági átvilágítás nem egy vizsga, azon nem lehet megbukni,

– az átvilágítást végző szolgálatok mindössze feltárják a személy hátterét, környezetét, majd jelzik az átvilágítás megrendelőjének, hogy találtak-e bármiféle kockázatot,

– az átvilágítást elrendelő – ez esetben az országgyűlés hivatala – mérlegeli, hogy a feltárt kockázat vállalható mértékű-e a számára, vagy sem,

– nem tudjuk, nem is tudhatjuk, hogy ez esetben milyen kockázatot tártak fel, mint ahogy azt sem, hogy az miért nem volt vállalható Kövér László hivatala számára,

– azt azonban feltételezhetjük, hogy ha politikai fogást akartak találni az LMP erős emberén, még csak valódi kockázati tényező sem kellett,

– az pedig nettó törvénysértés, hogy a Fidesz politikai érdekeinek alárendelik a titkosszolgálatot és egy minősített adatot – az átvilágítás eredményét – akárcsak részben nyilvánosságra hoznak,

– arról pedig felesleges is beszélni, hogy ilyen esetben automatikusan kellene nyomozást indítani a kiszivárogtatás miatt – ami ebben az esetben persze nem történt meg.

A kormány és lakájsajtója teli szájjal üvöltötte: Szél szakértője, az afgán származású Dr. Janan Mirwais, a MigSzol embere volt, így Soros-bérenc és mindennél veszélyesebb. Kínos, hogy ebből – természetesen – megint csak egy szó sem igaz. Az érintett maga jelezte: korábban dolgozott a Demokrácia Központ Közalapítványnak – kuratóriumi elnök Schöpflin György, a Fidesz európai parlamenti képviselője, majd Martonyi János, Orbán korábbi külügyminisztere –, jogászként a a Terror Háza Múzeumot működtető Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak, és számos alkalommal tolmácsolt a Magyar Honvédségnek és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak.

Mirwais annyira be volt korábban ágyazva a fideszes berkekben, hogy tavaly októberben Bencsik lapja, a Demokrata még így írt róla:

A 32 éves Mirwais pastu származású. Szüleivel még gyerekként érkezett Magyarországra az 1990-es évek legelején. Személye a sikeres integráció iskolapéldájának tekinthető: jogot végzett, magát magyarnak tartja, és ha telefonon beszélnénk, nem mondanánk meg, hogy külföldi gyökerei vannak.”

Köszönjük, nincs több kérdésünk.

Facebook Comments