Öt lebőgés egy akcióval: Németh Szilárdék szilánkosra pofoztatták magukat a tegnap

Öt lebőgés egy akcióval: Németh Szilárdék szilánkosra pofoztatták magukat a tegnap

A Fidesz és Németh Szilárd kivonulása, sorosozása, civilezése, migráncsozása különösen disszonánsra sikeredett a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

nemethszilard_kimeredt_szemmel.gif

Ahogy a B1 blogon is megírtuk, a Fidesz Németh Szilárd vezetésével csütörtök reggel kivonult a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, mert Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja részt vett volna rajta. Németh azzal magyarázta a hisztijét, hogy Szél korábban dolgozott a menekülteket segítő Menedék egyesületnél (2002-ben), amit Soros György támogat.

Tekintsünk el attól, hogy mindez a történet csak a Fidesz alternatív valóságában létezik, egy pontja igaz, hogy Szél Bernadett valaha dolgozott egy civil szervezetnek.

viszont itt vannak ezek a gyönyörű csavarok, amik az egészet különösen pikánssá teszik:

  1. A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület korábban pályázott a kormány 2014-2020 közötti Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiájának pályázatain, és ötször is nyertek, összesen 200 millió forint értékben – írta többek között a 444 és a Heti Válasz.

Vagyis:

a Fidesz szerint egy olyan szervezetben végzett munkája jelent problémát az LMP-s képviselő esetében, amit a Fidesz-kormány maga is pénzzel támogatott.

  1. Már a bizottság elnöke, Molnár Zsolt is nemzetbiztonsági kockázat.

Miért?

Mert levelet ír Sorosnak, hogy a Soros-tervről érdeklődjön nála. Ez már az ép ésszel neheze felfogható kategória, hacsak nem az a magyarázat, hogy mindenki nemzetbiztonsági kockázatot jelent, aki nem a Fidesszel ért egyet. 

  1. Visszatérve az LMP-re: a kamerák előtt Szél Bernadett megbeszélte Németh Szilárddal, hogy a sajtótájékoztatójuk után személyesen konzultálnak erről az egész katyvaszról. A Fidesz alelnöke valószínűleg érezte, hogy nincsenek racionális érvei, ezért egyszerűen megfutamodott a megbeszélés elől.

Még videó is készült az eseményről:

  

  1. A Fidesz EP-képviselői is megszavazták az Európai Parlament állásfoglalását, hogy együtt kell dolgozni a civilekkel a menekültek megsegítésére. Mindazokkal a civilekkel, akik ellen éppen az utóbbi két év fideszes gyűlöletkampánya hergel. És akik Németh Szilárd szerint Soros György zsebében vannak, tehát ugyanúgy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Mindez pedig lényegében azt is jelenti, hogy a Fidesz brüsszeli képviselői szólítják fel a magyar kormányt a civilekkel való összefogásra. Figyelemre méltó, hogy megszavazta a hazai kommunikációval teljesen ellentétes szöveget – mások mellett – Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Schöpflin György és Szájer József is. Képviselőik közül egyedül Hölvényi György ellenezte.  

Az ügy különös pikantériája, hogy ezt az állásfoglalást múlt hét kedden szavazták meg, egyetlen nappal az előtt, hogy itthon a kormány bejelentette a Stop, Soros! nevű intézkedéscsomagot – írta a Magyar Nemzet.

  1. 1300.

 

Facebook Comments