Orbán és az iszlám – veszedelmes viszonyok

Orbán és az iszlám – veszedelmes viszonyok

orban_viktor_szaud_arabia.jpgTelefonos kampányba kezd a Fidesz, amiért Vona Gábor 2013-ban Törökországban járt. Lelke rajta az állampártnak, de szeretnénk segíteni: kinek kellene még a körmére nézni.

Vona és a Szürke Farkasok – akár egy mesecím is lehetne, de sokkal inkább szappanopera ez. Történt, hogy 2013-ban Vona Gábor, akkor még igencsak radikális Jobbik-elnök Törökországba látogatott, ahol állítólag – már a kormánysajtó szerint – maga is terroristává vált a Szürke Farkasok társaságában. Ezt a sztroit előszedték tavaly is, akkor csúnya véget ért a propaganda-sajtó: a Ripost-Origo-888 tengelynek a terroristázás 2,5 milliójába fájt, miután a bíróság megállapította, hogy hazudnak.

Idén új taggal bővült a nyalonclapok száma: a Mandiner is Habony közelébe vándorolt, így ott is bizonyítani kellett a rátermettséget. Nosza, elő is szedték az egyszer már elbukott, amúgy – ismételjük – 2013-as sztorit.

Azonban sem Vonával, sem az őt támadó kormánylapokkal nincs dolgunk. Sokkal fontosabban érezzük, hogy felhívjuk a Fidesz figyelmét egy befolyásos személyre, aki bizony Vonánál is sokkal cifrábbakat mondott az iszlámról, mégpedig nem is olyan régen:

2015. február 24.

“…ma Nyugaton az a divat, hogy a nyugatiaknak csak a nyugatiaktól szabad tanulni, és ha valaki azt meri állítani, hogy a keletiektől is el akar valamit tanulni, akkor rögtön kiszerkesztik az újságokban, mint a demokrácia tekintetében nem megbízható miniszterelnököt.”

2015, június 5.

“… mi hiszünk a kulturális diverzitásban. Mi hiszünk abban, hogy a kultúrák közötti különbözőség a Jóisten adománya, maga a sokszínűség, amit tiszteletben kell tartani, ezért amikor egy másik ország, egy másik kultúrához, mondjuk, az iszlám kultúrához tartozó országról beszélünk, akkor mindig a tisztelet hangján beszélünk. … Azért is különleges vendéget fogadtunk ma, hiszen ő az iszlám világból érkezett, és Európában ma nagyon sok helyen az iszlámtól félnek, sőt van, ahol ellenségnek is tekintik. Magyarország nem ilyen ország.

Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson. Ezért mi az iszlámról is a tisztelet hangján beszélünk.”

2015. június 9.

“… itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják. Az iszlámot, az Önök civilizációs gyökereit itt rendkívül nagyra értékelik, mi úgy tekintünk arra, mint egy nagy lelki és szellemi építményre, amely nélkül a világnak azon a részén sem béke, sem boldogság, sem kiegyensúlyozott emberi élet nem jöhetne létre. Ezért

számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük.

Most egy furcsa idézetet mondok Önöknek. Ezt 2008-ban a pénzügyi válság után, talán 2009-ben az akkori római katolikus egyházfő, a pápa mondta, a következő mondattal lepett meg bennünket. Idézem őt, ezt mondta a keresztények pápája: „Újra kellene olvasni a Koránt. Ha a mi bankárjaink csupán egy kicsit ismerték volna a saria szabályait, ma nem tartanánk itt.”

Ahogy a Fidesz hivatalos kommunikátora, Hidvégi Balázs fogalmazott: Vona Orbán megtagadja keresztény kultúránkat és ha tehetné, beengedné a bevándorlókat. Végrehajtaná a Soros-tervet és Soros Györggyel együtt lebontaná a határzárat

Facebook Comments