Teljesen kiakadt a kormány, mert nem hagyták neki, hogy agyonhallgassa a miniszterelnök vejének csalási botrányát

Teljesen kiakadt a kormány, mert nem hagyták neki, hogy agyonhallgassa a miniszterelnök vejének csalási botrányát

Lázár szerint példátlan és diszkriminatív, hogy Brüsszel vizsgálja a Tiborcz-ügyet, és visszakéri az ellopott pénzt.rahel-tborcz.jpg

Most éppen nem Soros, az IMF vagy az ENSZ, hanem Brüsszel és OLAF akar beleavatkozni a választási kampányba a Fidesz szerint, azzal, hogy egyáltalán vizsgálni merészelte az uniós támogatásból finanszírozott

előre lefixált és túlárazott

magyarországi közvilágítási pályázatokat, amelyeken keresztül Tiborcz István akkori cégének, az Eliosnak játszották át a közpénzt. Továbbá, mert vissza meri kérni a magyar kormányon keresztül a miniszterelnök vejének kifizetett 13 milliárd forintot.

Lázár János kancelláriaminiszter arról tájékoztatta a szocialista Legény Zsolt országgyűlési képviselőt, hogy az Orbán-kormány levélben tiltakozik Brüsszelben az Európai Bizottságnál és az OLAF-nál (a Csalás elleni Hivatalnál),

magyarázatot kérve erre a példátlan és diszkriminatív, az eddigi joggyakorlatnak ellentmondó eljárásra.

Lázár szerint főleg az mond ellent az eddigi joggyakorlatnak, hogy az OLAF előbb szivárogtatta ki a vizsgálat megállapításait (ami a miniszter megfogalmazásában puszta vélemény) egy amerikai gazdasági lapnak, mint ahogy azt a kormány megismerte volna.

Ám ez már nem is csak egyszerű vélemény, hanem

puszta hazugság.

Az OLAF megállításait még tavaly postázták Budapestre, még karácsony előtt olvasta a kormány, csak a nyilvánossággal felejtették el közölni Orbánék.

Az OLAF-nál legalább 3 hetet vártak, de mivel a magyar kormány nem volt hajlandó publikálni a jelentést, az agyonhallgatást megakadályozandó adták ki a Wall Street Journalnak a vizsgálat összefoglalóját. 

Az Orbán-kormányt azért érintette érzékenyen az ügy, mert a kampány alatt, a választásig nem tervezték nyilvánosságra hozni a brüsszeli verdiktet, majd csak utána, amikor már úgysem lesz semmi jelentősége.

  • A visszakövetelt 13 milliárd forint miatt nem aggódnak – azt majd kifizetik a magyar adófizetők.
  • A Tiborcz elleni bűncselekmény miatti vádemelés miatt sem kell fájjon a fejük – amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, addig a miniszterelnök veje (vagy egyéb Fidesz-, Orbán- és kormányközeli oligarcha) nem fog bíróság elé kerülni.

Ami egyedül aggasztja őket, hogy ez az ügy rontja a választási esélyeiket. (Főként a kétharmadra.)

Erre mondhatják az OLAF-nál, hogy ha ez fáj, akkor tetszettek volna nem lopni. Mert Brüsszelt láthatóan egyre inkább dühíti, hogy gátlástalanul ellopnak mindent, amit érnek, és semmi, de semmi következménye nem lesz, mivel a

kezükben tartják a vádemelésre egyedül jogosult hatóságot.

Hát akkor legalább a nyilvánosság tudjon már róla, és ne akkor, amikor azt a bűnelkövetők megfelelőnek tartják.

Facebook Comments