Nem tudjuk, mit szednek a fideszesek, de nagyon ütős cucc lehet

Nem tudjuk, mit szednek a fideszesek, de nagyon ütős cucc lehet

lazar-janos-a.jpgBár joggal lenne vádolható a kormánypropaganda illegális tudatmódosítók terjesztéséért, de a hazug kampányok nem a büntetőjog területe. Az viszont érdekesebb: mit kell szedni ahhoz, hogy ekkora hülyeségeket beszéljenek – mégpedig halál komoly arccal.

Csokorba szedtük az elmúlt napok néhány kormánypárti nyilatkozatát. Kétség nem fér hozzá, hogy a saját bevallása szerint még alkoholt sem igazán fogyasztó Lázár János tolta leginkább túl a motyót:

„A magyar emberek véleményének kialakításában nem … meghatározó a kormány véleménye vagy iránymutató a kormány tevékenysége.” – mondta. Ebben az esetben mindössze annyi a kérdésünk: minek kellett 20 milliárd forintot elkölteni a haveroknál (Mészáros-Habony-Vajna) Soros- és idegen-ellenes kampányokra, ha a plakátok és reklámok nem befolyásolják a polgárokat?

De mondott mást is Lázár miniszter. Amikor rákérdeztek nála a csicska-sajtó legújabb provokációjára, Gyurcsány állítólagos eltitkolt vagyonára, kijelentette: ő maga nem indít vagyonosodási eljárást a volt miniszterelnök ellen – időközben Gyurcsány bejelentette, hogy ő viszont indít maga ellen –, majd hosszan ecsetelte: milyen jó, hogy nincs szankciója a volt kormányfő hazug vagyonbevallásának. Amikor viszont Mészáros Lőrinc 2 milliárdos, tavalyi osztalék-kivételére kérdeztek, Lázár egyből közölte: semmi köze a polgármester vagyonnyilatkozatához.

Itt már kérdésünk sincs.

Azonban lázári, sőt, némethszilárdi babérokra törő, amúgy méltán ismeretlen Puskás Imréről sem érdemes megfeledkezni. Az eddig nem különösebben aktív Fidesz-káder a héten egy sajtótájékoztatón kijelentette: (az ellenzéki pártok) “tagadják még azt is, hogy létezik a Soros-terv, vitatják a »Stop Soros« értelmét és elfogadásának jelentőségét, minden másról beszélnek, csak arról nem, hogy számukra elfogadható-e ez a törvényjavaslat, és ami a legfontosabb: arról nem beszélnek, hogy készek-e megakadályozni a Soros-terv végrehajtását.” Mindezt egy szuszra. Egy mondaton belül sikerült azzal támadni az ellenzéket, hogy tagadják a Soros-tervet, és azzal, hogy nem mondanak róla semmit.

Kérdésünk: hol van ilyenkor Németh Szilárd?

Az szinte már bele is simul a normalitásba, amikor Hollik István egy 2014-es képpel igyekszik bizonyítani, hogy az MSZP le akarja bontani a 2015 nyarán kitalált, majd őszén megépített határzárat.

De a vezér sem maradhat le övéi mögött. Orbán a heti két perc gyűlöletében kijelentette: “Soros György átalakult az ENSZ-szé, vagy az ENSZ Soros Györggyé”. És a közrádió épülete még mindig áll, plafon nem szakadt.

Facebook Comments