Sanyi a bagoly, Gerlóczy és Konok is porig alázta a kormányzatot az egészségügy helyzete miatt

Sanyi a bagoly, Gerlóczy és Konok is porig alázta a kormányzatot az egészségügy helyzete miatt

Nagyon magas labda volt, hogy az Emberminisztérium nem javít az egészségügy helyzetén, viszont a kórházigazgatóktól heti két pozitív hírt várnak el. Sanyi, a bagoly, Gerlóczy Márton és Konok Péter le is ütötte. Többek között. 

sanyi_1.jpg

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a “központba” – értesült a Népszava az ötvenes éveket idéző intézkedésről pár napja.

A lap azt írja, hogy az ÁEEK az MTI-nek ugyan tagadta, hogy lenne ilyen utasítás, viszont az általuk felhívott intézményvezetők elismerték, hogy mégis van. Nyilatkozni egyikük sem akart. Érzékeltették, hogy nincsenek nagyon meglepve, “van gyakorlatuk az elhallgatásban”, és a “hülye feladatok” teljesítésében.

A lap hosszasan sorolja a korábbi, abszurd utasításokat:

  • hat évvel ezelőtt az Emberi Erőforrások Minisztériumának Költségvetési Főosztálya elrendelte a lovak megszámlálását a kórházakban. Akkor a kórházi vezetők egy hetet kaptak lovaik megszámolására, a tenyészkancák, a mének, a csikók számbavételére, az eredmény jelentésére;
  • a lószámlálás után néhány héttel a kórházaknak a lábtörlőket, majd azt kellett ripsz-ropsz fölmérniük, hogy hol és milyen állapotban vannak a kegyeleti szobák a kórházakban;
  • tavaly nyár óta táblázatban kell gyűjteniük, és minden nap reggel nyolcig továbbítaniuk a fenntartónak a „rendkívüli” napi eseményeket.

Számunkra már csak az a kérdés, hogy akkor miért is gyűjtik s küldik az általunk megkérdezett kórházigazgatók a pozitív villanásokat – tette fel a kérdést a Népszava.

Sanyi, a bagoly hosszabb ideje gyárt egykockás képregényeket, az utasítás ugyancsak megmozgatta a fantáziáját. Gyártott is egy csomó pozitív hírt a magyar egészségügyből:

 

Mutatjuk Gerlóczy Márton csattanós válaszát:

 

Konok Péter 1:

 

Konok Péter 2:

Facebook Comments