Durván megbukott a kormánypropaganda hazugsága, amivel a Tiborcz-fiút próbálták kimosdatni a közvilágítási pénzek maffiaszerű lenyúlásának botrányából

Durván megbukott a kormánypropaganda hazugsága, amivel a Tiborcz-fiút próbálták kimosdatni a közvilágítási pénzek maffiaszerű lenyúlásának botrányából

5 tény, ami igazolja, hogy Orbán Viktor veje a fő sáros az Elios-ügyben. tib.jpg

Az már jelezhet valamit, hogy a kormánypropaganda eltitkolni vagy agyonhallgatni nem tudja, hogy az uniós csalás ellni hivatal szervezett csalás, maffiabűncselekmény gyanúját vetette fel a közvilágítási tenderek ügyében, ezért címlapon kénytelen foglalkozni a dologgal.

Más kérdés, hogy a felelősséget megpróbálják eltolni Tiborcz Istvánról, és kimosdatni a maffiagyanúból. Mint például a pénteki Magyar Idők, amelyben egy Kárpáti András nevű propagandista vette a nevére az aljas indokból különösen nagy értékre elkövetett mosdatási kísérletet.

Érthetetlen módon a miniszterelnök vejét támadja az ellenzék és sajtója az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése kapcsán, miközben meg sem említik, hogy a vizsgált időszakban Simicska Lajos egyik cége volt az Elios Innovatív Zrt. fő tulajdonosa. Többször szóvá teszi az uniós hivatal Tiborcz István szerepét, holott a kérdéses időszakban neki

már nem volt köze a céghez.

Az OLAF-jelentés a 2009 és 2014 közötti időszakot vizsgálja, de ekkor a cég fő tulajdonosa Simicska Lajos Közgép Zrt.-je volt, nem Tiborcz István. Tiborcz 2009-ben Erdei Bálinttal 50-50 százalékos arányban alapított egy céget, amelyből később jött létre az Elios. Nyolc hónap elteltével Tiborcz István kiszállt a cégből, és 2014 áprilisáig már nem ő, hanem a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép gyakorolta a többségi tulajdonosi jogokat.

Szóval Simicska megjelenésével Tiborcz kiszállt a cégből, tehát semmi köze a dologhoz. Nincs itt semmi látnivaló, haladjanak tovább, az Orbán-család makulátlan.

Ezzel szemben a valóság az, hogy

1. Az Elios Tiborcz saját cége volt. 2009-ben ő alapította, akkor még más néven.

2. Simicska 2010 belépése után Tiborcz egyáltalán nem szállt ki a cégből: tagja maradt az igazgatótanácsnak például.

3. A Fidesz-sajtó úgy próbál tenni, mintha 2010-2014 között a Simicska-birodalomhoz tartozni nem azt jelentette volna, hogy állami és egyéb vagyonok lenyúlásához a Fidesz-kormányzat segítséget és támogatást nyújt. Az hogy Tiborcz már nem volt (többségi) tulajdonos, csak azt jelentette, hogy szinttel mélyebbre próbálták rejteni a miniszterelnök családi érintettségét.

4. De hogy az Elios továbbra is Tiborcz saját céga maradt a birodalom ernyője alatt, azt az is bizonyítja, hogy Simicska kiszállása után ismét Tiborcz lett a tulajdonos, azaz formálisan is visszavette a nevére a céget.

5. És a legnyilvánvalóbb tény, ami bizonyítja, hogy Tiborcz nem szállt ki, az az, hogy – mint a 24.hu cikkéből kiderül – a közvilágítási pályázatok dokumentumai szerint

az Elios nevében továbbra is Tiborcz járt el 2010-2014 között is.

Tehát Tiborcz nem szállt, ki, dehogy szállt, egyáltalán nem szállt ki.

Ennyit a kormánypropaganda hitelességéről és Tiborcz ártatlanságáról az ügyben. Miután azonban ők is érezhették, hogy a miniszterelnöki vő érintettsége mellett számos érv hozható fel, és elég nevetséges volna a 2010-2015 közötti csalásokat a Bajnai-kormány számlájára írni, azzal is próbálkoztak védekezni, hogy ilyen ügy nincs is, de tényleg.

Tiborcz István jogi képviselője lapunknak megerősítette, hogy az ügyet egyszer már kivizsgálták. (…) A tendereket korábban már vizsgálta az ügyészség, és mindent rendben talált.

Ez az ultima ratio, a végső érv. Ha a Polt Péter vezette ügyészség azt mondta, hogy minden rendben, akkor az egészen biztos, hogy nem történt semmi, mindenki mehet a dolgára, az ügyészek már elvégezték a sajátjukat. (A Magyar Idők elfelejtett emlékeztetni rá, hogy ez ugyanaz az ügyészség, amelyiknél néhány éve egy MOL elleni vádat a MOL egyik felsővezetőjének felesége képviselt.)

Csak ez a rettenetes OLAF ne volna, amelyik folyton arra akarja kényszeríteni őket, hogy kezdjék újra a nyomozást.

Facebook Comments