Tényleg az életükért aggódnak a magyarok, de nem a migránsok jelentik a fenyegetést

Tényleg az életükért aggódnak a magyarok, de nem a migránsok jelentik a fenyegetést

Hanem a Fidesz. Illetve az Orbán-kormány által kivéreztetett egészségügy, a kormányzati korrupció és a létbizonytalanság. korhazi_budi_1.jpg

Az Ipsos nevű nemzetközi közvélemény-kutató cég idén januárban azt mérte, hogy

a magyarok több mint háromnegyede(!) szerint rossz irányban mennek nálunk a dolgok,

miközben csak 24 százalék véli úgy, hogy ellenkezőleg, az élet csupa derű, és az irány nagyon jó.

Ez a szám közel megegyezik a Fidesz-szavazók számával, illetve még annál is kisebb, amiből jól látszik, hogy még a kormánypártiak harmada-negyede szerint is rossz az irány, és nem mennek jól a dolgok.

A megkérdezett magyarok szerin a három fő probléma Magyarországon

  • az egészségügy állapota (72 százalék gondolja így)
  • a korrupció (56 százalék)
  • szegénység, létbizonytalanság, egyenlőtlenség (56 százalék).

Az oktatás helyzetét viszont a megkérdezetteknek csak ötöde említette a fő problémák között. Ugyanannyian, mint a világszerte legfenyegetőbbnek gondolt munkanélküliséget.

A környezet miatt szinte egyáltalán nem aggódnak a magyarok – ez jól magyarázza amúgy, miért esélytelen nálunk egy zöld párt befutása: mint a fenti 3 probléma is jelzi, a magyarok egyelőre az életükért aggódnak, nem érnek rá a gyerekekkel vagy a klímaváltozással törődni.

Az alapvető életfunkciók fenntartását a kormány által fenntartott egészségügy, a közvagyon lenyúlása és a létbizonytalanság miatt látják veszélyeztetve, és szinte egyáltalán nem aggódnak a terrorizmus miatt. A felmérés szerint a több tízmilliárdos kormányzati uszítás dacára

a terrorizmust csak a megkérdezett magyarok 3(!) százaléka érzi veszélynek.

Ez jól jelzi mellesleg azt is, hogy a közpénzek (például a kormánypropaganda útján) lenyúlása miatt viszont jogos az aggodalom.

Facebook Comments