A kormánylapban játszik alá a propagandának egy szocialista politikus

A kormánylapban játszik alá a propagandának egy szocialista politikus

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke megerősítette, van alapja a Fidesz pánikkeltésének. mzs.jpg

Molnár Zsolt a Magyar Időknek adott interjút. Önmagában már az is feltűnő, hogy az Orbán Viktor szerint végóráit élő MSZP egyik vezetőjét (fővárosi erős emberét, aki a budapesti elnöki posztról a fiatalkori szélsőjobboldali kalandjának előbukkanása után mondott le) a Fidesz és Mészáros Lőrinc lapja megszólalásra érdemesnek tartja, sőt, szombati nagyinterjút közöl vele.

A dolog még az interjú elolvasása után se válik sokkal érthetőbbé (Molnár nem tud válaszolni arra, mi értelme volt kirúgni Botkát, ha utána Gyurcsány mégse ment velük közös listára; ennek ellenére hisz a győzelemben, de ehhez erősödniük kell; országos hálózat, markáns baloldal; a Jobbikkal nem működnek együtt, ilyenek), egészen addig, amíg el nem érünk az utolsó kérdésig.

Különös módon az újságíró nem vádolja meg a riportalanyt azzal, hogy le akarná bontani a kerítést (pedig a Fidesz óriásplakáton kampányol ezzel), de lehetőséget ad neki, hogy

  • fantomnak minősítse Sorost, aki ellen a kormány hecckampányt folytat;
  • megerősítse, hogy az MSZP nem támogatja a kvótát;
  • valamint elmondhassa, hogy nem bontanák le a kerítést.

Ugyanakkor a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke azt is leszögezi, igaza van Orbánnak és a Fidesznek, amikor valami soha nem látott mega-giga válságról fantáziál :

A menekültválság és a kvóta valós kérdés (…) Sajnos reális, hogy a következő évtizedekben egy

nagyon komoly menekülthullám indulhat el Európa felé.

Mondja ezt úgy, hogy Orbán – általa is – hecckampánynak nevezett politikája az utóbbi két és fél évben (mióta véget ért a menekültválság, és még csak átmenőben és mutatóban sincsenek migránsok Magyarországon) 2 dologgal riogat:

  1. lesz új válság, soha nem látott mértékű
  2. lesz – vagy valakik, főleg Soros, akarják, hogy legyen – kvóta is.

Ennek alátámasztására Orbán Kötcsén beszélt először egy NATO-jelentésről, amit az évértékelőjében újra előcitált, hogy

A NATO-jelentések szerint – úgy látszik, a katonák még nem hagyják magukat cenzúrázni – 2020-ig 60 millió ember indul majd Európa felé. 

Orbán csak azt felejtette el megemlíteni, hogy – mint a hvg.hu kikukázta – a NATO-jelentés még 2004-ben készült, és nem a most következő 2 évre jósol, hanem – minden bizonnyal az akkori iraki háborús-polgárháborús helyzetből kiindulva – 16 évre prognosztizált.

Ráadásul nem is jött be a prognózis.

Orbánnak tehát semmilyen bizonyítéka nincs arra, hogy valakik be akarnák telepíteni Magyarországra egy olyan invázió résztvevőit, amit senki nem vár és amitől senki nem tart. Ezért minden segítséget elfogad, érkezzen bárhonnan. Kell a muníció a kampányban.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki elnöke pedig készségesen kisegíti, és 

megerősíti, hogy van alapja a Fidesz pánikkeltésének.

És ha van alapja, akkor meg hogyan lehetne akárcsak elképzelni is, hogy a választók leváltsák őket.

Ha esetleg akadnának olyan Fidesz-szavazók, akiknek kezdtek volna már-már kétségei támadni.

Facebook Comments