Felháborodott a fideszes kórboncnok, hogy az utolsó arab orvos is felmondott a sátoraljaújhelyi kórház gyerekosztályán

Felháborodott a fideszes kórboncnok, hogy az utolsó arab orvos is felmondott a sátoraljaújhelyi kórház gyerekosztályán

Migráncshiszti – azt írta.ek.jpg

Bezárt a csecsemő- és gyermekosztály a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban, a kórház tájékoztatása szerint

az ellátás a személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel.

Azaz nem volt már orvos, aki ellássa a betegeket: az utolsó arab orvos, az osztályt eddig vezető Abdul Gafor Faris felmondott. Az erről szóló hírhez a kórház patológiájának osztályvezető főorvosa, Bohus Péter a Facebookon annyit fűzött hozzá:

Migráncshiszti.

Ebből akár arra is lehetne gondolni, hogy Bohus dr. arra célzott, a nem létező menekültekkel való riogatás helyett a kormány jobban tenné, ha a világraszóló magyar egészségügy tarthatatlan állapotával törődne inkább, de ezt valószínűtlenné teszi, hogy a saját Facebook-oldalán Pesti Srácokat, Magyar Időket, Bayer Zsolt blogját és egyéb muszlimgyűlölő gagyioldalak linkjét osztja meg.

Minden bizonnyal komolyan gondolta: a migráncsok hisztiznek és felmondanak, ha már teljesen ellehetetlenülnek a munka feltételei, pl. egyszem orvosként maradnak az osztályon.

Dr. Bohus – aki a migráncshisztit utóbb törölte – azt fűzte hozzá, hogy

Pontosan ez az a helyzet, amikor ki kell tartani és ne az ő sérelmeit, hanem a felelősségét és a hivatástudatát helyezze előtérbe pontosan az ön kisgyerekeiért is kiállva, hogy érhetnek sérelmek, de nekem ezek a gyerekek az elsők.. mindenki érnek sérelmek és senkinek nem könnyű… mindenki helyt áll a maga posztján …bízom abban hogy ön is. Lehet az ügy körül szimpathia háborút folytatni…

nem meghalt, hanem elmenekült, feladta. mondhatnám, elárulta övéit,

és itt jön a hiszti és a migráncs… akkor kik is az övéi?

bp_2.jpgMint a képen is látható, a kommentelők között ez a megjegyzése sem váltott ki feltétlen egyetértést.

Dr. Faris egyébként több mint 20 évig dolgozott Sátoraljaújhelyen, 2016-ban a Zempléni Betegekért Díjat is megkapta. (Amit mondjuk egy patológus nehezen kaphatna.)

A sátoraljaújhelyi kórház gyerekosztályán pár éve még több – neve alapján – közel-keleti vagy dél-nyugat-ázsiai származású orvos is dolgozott:  dr. Abdul Gafor Faris mellett dr. Ghanem Niyaz Tawfig Mahyoub és dr. Obaid Tarig Abdelrahman gyermekgyógyászok, akik mára szintén elmentek.

Ebből is látszik, hogy ezekkel a migráncsokkal csak a baj van:

  • vagy jönnek és elveszik a magyarok munkáját,
  • vagy elmenekülnek, feladják és elárulják az övéiket.

A sátoraljaújhelyi kórház utóbb az közölte: az ellátás hétfőtől újraindul. És mivel ez a magyar egészségügyben már pozitív hírnek minősül, az Erzsébet kórház máris teljesítette kormány által elvárt heti norma felét.

Facebook Comments