Hazaárulózott a fideszes jelölt, amikor lebukott a romániai fiatalok ingyen dolgoztatásával

Hazaárulózott a fideszes jelölt, amikor lebukott a romániai fiatalok ingyen dolgoztatásával

Határon túli fiatalokat használt fel egy fideszes jelölt, hogy neki gyűjtsenek aláírást. Ingyen.

boldog_istvan_mezotur_fidesz.jpg

Erdélyi fiatalokkal gyűjtet aláírásokat, címeket és neveket Boldog István mezőtúri fideszes képviselő – buktatta le a Hír TV a politikust. A tv felvételein látszik az is, ahogy

a határon túli fiatalok nem is a választási iroda által hitelesített ívekre gyűjtik a címeket és telefonszámokat, ugyanis a politikusnak már összegyűlt a megfelelő mennyiségű aláírása az induláshoz.

A HírTV riportere a mezőtúri piacon szóba elegyedett a fiatalokkal, akkor először tagadták, hogy erdélyiek lettek volna, majd végül egyikük elárulta, hogy Udvarfalváról származik, de azt mondta, hogy ezt nem mondhatná el. 

– Nem szolnoki vagyok.

– Nem szolnoki? Honnan valósiak?

– Udvarfalva. Az egy kis falu. Az Erdélyben van.

– Erdélyből jöttetek segíteni? Nagyon elkötelezettek.

– Nem ő szolnoki. Most már mindegy. A lényeg, hogy nem mondhassuk el, na.

– Ja, nem mondhatjátok el?

– Nem mondhassuk el, azért. Hát ebből azért, a mondhassukból már rájön, aki már járt arrafele. Aztán vannak itt székölyök is, akik á betűsen beszélnek – mondta az egyik aláírásgyűjtő.

A tv-nek azt is elmondták, hogy önkéntesek, pénzt nem kapnak, csak szállást és ellátást, illetve jókat buliznak. Szállást a mezőtúri kollégiumban kaptak, ami az önkormányzat tulajdona. Elmondásuk szerint

32-en gyűjtenek aláírásokat három hétig.

A tv számításai szerint, amennyiben a teljes árat kifizeti a fideszes politikus, akkor csak a szállásuk 2,3 millió forintba kerül.

Természetesen a HírTv megkereste a fideszes politikust is, aki felháborodott, elismerte, hogy neki is gyűjtenek aláírásokat, majd hazaárulózni kezdett magyarázat helyett:

“Nézze, nem nekem gyűjtik az aláírásokat kizárólag, hanem a Minority Safepackre, ez egy magyar ügy. Hazaáruló televízió, akik bevándorlókkal akarják ellepni Magyarországot, meg akarják szüntetni a magyar kultúrát, önöknek nem nyilatkozom.”

Boldog István 2010 óta fideszes országgyűlési képviselő, 2014-ig Kétpó polgármestere is volt; az egyik legaktívabb képviselő a Facebookon. Részletesen beszámolt a disznóvágásos erdélyi útjáról is, a kampányban pedig előszeretettel fotózkodik a fiatal aktivistákkal, akik Balog Zoltánnal közösen tartott fórumon is jelen voltak.

A riport minden bizonnyal legmellbevágóbb része az, amikor megjelenik egy román rendszámú kisbusz mellett egy férfi, és a Hír TV riporterének szegezi a kérdést, hogy Izraelben vannak-e, majd a fiatalok kisbuszát követve, Allah akbarozva távozik.

Mindez sokat elárul a Fidesz antidemokratikus módszereiről és szélsőjobbra tolódásáról: ahogy a lebukásra egyből hazaárulózás a válasz (nincsenek érvek, csak gyűlöletkeltés), ahogy a választásokon a fideszes jelölt minden stiklit megengedhet magának, illetve a gyanútlan határon túli fiatalok kihasználása, akik ingyen dolgoznak neki.

Facebook Comments