Vásárhely után: fideszes propagandahuszárok vallották be, hogy hülyének nézték az országot a sorosozással

Vásárhely után: fideszes propagandahuszárok vallották be, hogy hülyének nézték az országot a sorosozással

Olyanokat mondtak, hogy “ebben a felállásban már nem fontos, ki Soros embere és ki nem”, meg abba kellene hagyni a sorosozást. bencsik.jpg

Furcsa rángások futnak végig a Fideszen és az általa elfoglalt médián, ahogy a központi agy megpróbálja feldolgozni a hódmezővásárhelyi buktát. Az Echo Tv-ben Bencsik, Bayer és a Fidesz többi nagy megmondóember olyan beszélgetést produkált, amire még nem volt példa: nyíltan kritizálták a saját pártjuk propagandáját. Előtte pedig a Facebookra posztoltak ki hasonlóan (ön)kritikus írásokat.  Vajon mennyire volt tudatosan tervezett az akció és mennyire volt spontán?

Hosszú posztban osztotta meg gondolatait Bencsik András, a Békemenet egyik főszervezője. Olyanokat írt, hogy „ebben a felállásban már nem fontos, ki Soros embere és ki nem”.

 

Az ex- és neokommunista fideszes újságíró azt fejtegette, hogy ahol lehet, egy ellenzéki jelölt lesz, mert szerinte Hódmezővásárhely után az emberek ezt máshol is jutalmazni fogják.

„Vagyis létrejön egy ŐK és MI felállás. Ez merőben más helyzet. Ebben a felállásban mi most veszélyes helyzetbe kerültünk. Ebben a felállásban már nem fontos, ki Soros embere és ki nem. Itt már csak egy dolog számít, mikor jár jobban a választó? Mit nyer, ha ŐK győznek és mit nyer, ha MI? Mit veszít, ha Ők győznek és mit veszít, ha MI?”

– írta Bencsik.

Később az EchoTv-ben még sarkosabban fogalmazott:

„Azt hiszem, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást például, Stop Soros, meg egyebek. Ezek jópofák, de a magyar társadalom ennél intelligensebb.”

Ezek szerint – vonjuk le a következtetést: eddig a Fidesz hülyének nézte az embereket a sorosozással.

A többi propagandahuszár nemhogy rácáfolt volna a kijelentésekre, de Bayer Zsolt, az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa még rá is tett egy lapáttal Bencsik kijelentésére: azt mondta,

neki már a fülén jön ki a sorosozás, de már a migránsozás is.

Szerinte fontos téma, de mivel nem találkoznak ezzel a választók, ezért nekik nem olyan fontos téma, és beszélni kell nekik más, fontos dolgokról is, többek között az eredményekről.

Mindez azt jelenti, hogy azok, akik eddig a Fidesz legfőbb propagandistái voltak, vallották be Mészáros Lőrinc tévéjében, hogy a migráncsozás és sorosozás hasztalan és hazugság volt. 

A műsorban szó esett a hódmezővásárhelyi fideszes verségről is és itt se finomkodtak azok, akik eddig a Fidesz propagandáját szajkózták folyamatosan. Bencsik szerint a fideszes jelöltnek még a keresztnevét sem tudják egymás közt, miközben Márki-Zay Péterrel folyamatosan foglalkoztak.

„Hódmezővásárhely népe látott egy Márki-Zay Pétert, akit a jobboldali média, beleértve a közszolgálatit is, ütötte verte, ahol csak bírta. A vásárhelyi emberek ezt kicsit másképpen látták, ez már akkor is templomba járt, amikor nem volt kampány, sok gyereke van (…) Nem figyeltünk arra, hogy a mi emberünk, lehet, hogy nem is tetszik az embereknek.”

– mondta.

A műsor itt nem állt meg, Lovas István is kitett magáért. A propagandistából azért kitört a fideszes rendesen; állítása szerint a Belügyminisztériumban „két pofával a kantinban szidják a Fideszt, ott a Pintérnek a minisztériumában.” Azaz: Lovas bevallotta, hogy a BM-ben sosem volt fontos a közszolgálat, sokkal fontosabb a párthűség és a seggnyalás.

Ha jól értjük, akkor Lovas István szerint az is gond a Fidesszel, hogy túl sok pénzt juttat az ellenségeinek.

Van egy nagyon erős diktatúra szerű dolog, mégpedig a Fidesznek van egy intézményes balliberális diktatúrája

– mondta, majd kifejtette: 

Amikor egy Kondor Katalin állás nélkül nyűglődik, és milliárdok és milliók mennek a balliberális oldalnak, Ungvári Tamásnak 27 millió forint csak azért, hogy a két könyvét újra kiadja, és sorolhatnám. Az, hogy a legaljasabb külföldi gazembereknek, akik Magyarországról a legundorítóbb dolgokat írják, Applebaum, azoknak áramlik a pénz, az hogy Such Györgyöt az országgyűlésnek az igazgatójává teszik, és egymás után sorolhatnám, hogy kik, balliberálisok milyen kulcspozíciókat foglalnak el. És olyan emaileket kapok, hogy tisztességes emberek a Belügyminisztériumban, akik ott voltak alkalmazva, azok fölállnak a munkahelyükről, mert két pofával a kantinban szidják a Fideszt, ott a Pintérnek a minisztériumában. Tehát itt, tényleg valamilyen radikális fordulatot kellene csinálni, mert az, hogy ezek az emberek, akik hatalmas pénzeket kapnak, az egész világon elterjesztik, hogy itt diktatúra van, és itt úgysem lehet győzni a választásokon, szóval itt, valamilyen módon ezen el kellene gondolkodni.

Azért nem mentek el teljes otthonról az Echo Tv-s papgájkommandónak. Bencsik bejelentett egy újabb békementet a fidesz választók mobilizálására és kijelentette:

“Bízni kell annyira a miniszterelnökben, hogy feltételezzük róla, hogy nem korrupt.”

 Az egész műsort itt nézheti meg, akinek van kedve:

 

Facebook Comments