Zsigó Róbert nyilvánosan csinált hülyét magából a mai sajtótájékoztatóján

Zsigó Róbert nyilvánosan csinált hülyét magából a mai sajtótájékoztatóján

Közjogi nonszenszek, nyers baromságok, kommunikációs ámokfutás. Ez Zsigó Róbert és a Fidesz mai teljesítménye.zsigo_robert.jpg

Nem tudni, hogy lehet egy párt ennyire hülye, vagy hogy nézhet ennyire hülyének mindenkit: Zsigó Róbert szerint

  • Ahmed H. ügyvédje pedig szintén terrorista, mert védi a megvádolt férfit;
  • és Karácsony Gergelynek vissza kellene hívnia őt,
  • különben ő is terroristákat támogat. 
  • Szita Károly pedig nem volt ügynök, mert Simicska; 

Világos?

 

Zsigó Róbert ma sajtótájékoztatót tartott, amin a Fidesz nevében – muszáj idéznünk –

„felszólítja Karácsony Gergelyt mint az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét és listavezetőjét, hogy hívja vissza Ahmed H. védőügyvédjét, Bárándy Péter korábbi szocialista igazságügy-minisztert.”

Zsigó szerint, ha Karácsony Gergely nem tesz így, akkor a szocialistákkal együtt ő is egy terroristát támogat. ezek után a Fidesz képviselőbő kitört a dzsihadistázás, terroristázás, migráncsozás.

Ahmed H. a modern kori demokrácia első kirakatperének elítéltje: társaival megdobálták a schengeni határnál vízágyúzó TEK-eseket, amiért először elítélték 10 évre terrorizmus vádjával, majd a megismételt eljárásban – mivel csak a vádnak tetsző tanúkat vette figyelembe a bíróság – szerdán ismét elítélték, de most hét év fegyházbüntetésre. A Szegedi Törvényszék a megismételt eljárásban a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a röszkei zavargásnál felbukkanó férfit.

Zsigó megállapította, hogy

“Ezek után elképesztőnek tartjuk, hogy a szocialisták embere, az MSZP volt igazságügy-minisztere védi őt, sőt az elsőfokú ítélet után még enyhítésért is fellebbeztek”

Tovább címkézve mindenkit, aki nem ért egyet a kirakatperrel és a Fidesz élláspontjával, azok migránspárti brüsszeli politikusok és a “Soros-szervezetek”, amelyek szintén Ahmed H. kiszabadítását követelik.

Zsigó a sajtótájékoztatón hisztérikusan tette fel a kérdés:

vajon ki fizeti Bárándy Pétert?

“Csak nem Soros György?” – ez az a kérdés, amelyet Karácsony Gergelynek meg kell válaszolnia

– hangoztatta.

A java csak ezután jön: több újságíró is érdeklődött Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere ügyében, aki a Magyar Nemzet állambiztonsági iratokon alapuló cikke szerint “lelkes ügynök volt”. Egyikük azt kérdezte, mi a véleményük az esetről, tervezik-e, hogy ezek után nem működnek vele együtt vagy nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat?

Zsigó Róbert nem válaszolt a kérdésre, ehelyett vad simicskázásba kezdett, akárcsak a kormánypárti propaganda. Kifejtette: a Fidesz véleménye, hogy az ügy egy sértődött ember, Simicska Lajos reménytelen próbálkozása arra, hogy lejárassa Szita Károlyt a kampányban.

További kérdésekre többször is ugyanezt az álláspontot ismételte meg, “ezerszer lerágott csontnak” nevezve a témát.

“Ha bárkiről bármi kiderül, akkor eldöntjük, hogy van-e helye a Fideszben”

– jelentette ki a képviselő.

 

Zsigó Róbert – és a kormánypárt – fejében azért rendesen összetorlódtak a fogalmak:

  1. Szerinte Ahmed H. védője a terrorizmust támogatja, vagyis simán összemosta az ügyvédet a védencével.
  2. Összemosta a politikát és az igazságszolgáltatást is, több ponton – mintha Karácsony Gergelynek bármi köze lenne ehhez az egész ügyhöz. Vagy Bárándynak, aki korábban igazságügy-miniszter volt (14 évvel ezelőtt!), köze lenne a mostani ügyvédi tevékenységéhez, vagy az igazságügy-miniszterségnek ehhez az ügyhöz.
  3. Az is elég fura, hogy hogyan „hívhatná vissza” Karácsony Gergely Bárándyt és milyen alapon? A visszahívásra felszólított Karácsony sem nagyon tudta mire vélni Zsigó marhaságát. Azt mondta, nem tudja visszahívni Bárándy Pétert, mert nincs közéleti funkciója, semmilyen módon nincsenek politikai együttműködésben. “Dunsztom nincs, hogy miről beszél ez a drága ember” – közölte Karácsony.
  4. Szemlátomást Ahmed H.-nak nem jár az ügyvédi védelme és az ártatlanság vélelme, mert a Fidesz úgy döntött. Ezek szerint az igazságszolgáltatás helyét – fejben – már átvette a Párt.
  5. A Fidesz még nem jött rá, hogy a simicskázás nem üti az ügynökvádat abban az esetben, ha valakiről bizonyító erejű dokumentumokat hoznak nyilvánosságra. Ez egyszerűen nem ellenérv, hiszen a kettőnek semmi köze egymáshoz. Szita Károly ügynök volt – ez feketén-fehéren kiderült már. És a Fidesz még tagadni se tagadja.
Facebook Comments