Az MTI is beleavatkozik a választási kampányba: megint Bécs a világ legélhetőbb városa

Az MTI is beleavatkozik a választási kampányba: megint Bécs a világ legélhetőbb városa

Már nem ez az első eset.
lazvid.jpg

Sem arra nézvést, hogy bebizonyosodik, Bécsben a legjobb élni, sem arra, hogy az MTI a Fidesznek nem tetsző dolgot ír. De az azért mégiscsak meglepő volt, hogy kedden a következő hírt adta ki:

Megint Bécs bizonyult a világ legélhetőbb nagyvárosának a külföldiek számára a Mercer-féle ranglistán,

Budapest a 76. helyen szerepel. 

A New York-i székhelyű Mercer üzleti tanácsadó cég 231 nagyvárost vizsgált meg az ott dolgozó külföldiek szempontjából számos tényezőt figyelembe véve, amelyek között a politikai stabilitás, egészségügy, oktatás, bűnözés, szabadidős és sportlehetőségek is szerepeltek.

A cég ranglistáján az első tíz nagyváros között nyolc európai található: Németország és Svájc három-három várossal áll az élmezőnyben, Új-Zéland, Kanada és Ausztrália pedig egy-egy várossal került a top tízbe.

Bécs kilencedik éve áll a toplista élén élénk kulturális életével, jó egészségügyi ellátásával és mérsékelt lakhatási költségeivel. Budapest a 76. helyre került.

A térségben Prága a 69., Ljubljana 75., majd Pozsony (80.) és Vilnius (81.) következik. A jelentés szerint az elmúlt 20 évben a legtöbb kelet-európai nagyvárosban javultak az életkörülmények.

A ranglista alján immár egy évtizede Bagdad ragadt le, idén a 231. A polgárháború sújtotta szíriai Damaszkusz hat hellyel előzi meg az iraki fővárost.

Bár ez – magyar politikai viszonylatban is – nyilvánvalóan releváns hír, a kézzel vezérelt közmédiát ez szempont az utóbbi években nemigen befolyásolta. A sajtó jobban tette, ha nem várt az MTI-re, hanem maga nézett utána a fontos dolgoknak a külföldi médiában.

És most itt van ez. Alig 2 héttel Lázár János magát nevetségessé tevő bécsi videója után.

Hát mi a jóisten történik már itt?

  • Beleavatkozik az MTI a választási kampányba!
  • Megcáfolja az egyik vezető kormánypárti politikust!
  • Szembeszáll a kormánypropagandával!
  • Ráadásul egy olyan ügyben, ami mellett a miniszterelnök is kiállt!

Tulajdonképpen az MTI a szemlézett hírrel

egyszerre hazudtolta meg Lázárt és Orbánt is.

Továbbá a teljes Fideszt és kormánypropagandát. Hát mi van itt? Fellázad az MTI?

Facebook Comments