Beintett a pártvezetésnek, nem hajlandó visszalépni a zuglói LMP-s, akinek a Fidesz gyűjtötte az aláírásokat

Beintett a pártvezetésnek, nem hajlandó visszalépni a zuglói LMP-s, akinek a Fidesz gyűjtötte az aláírásokat

Meg is indokolja, miért nem. De még hogy megindokolja!bjlmp.jpg

A dolog ott kezdődött, hogy a hét közepén kipattant, a Fidesz is gyűjtött aláírásokat a zuglói LMP-jelölt, Barta Jánosnak (ő az itt fent). Barta ezt egy rádióműsorban készségesen el is ismerte:

amit Tóth úr (Tóth Csaba, az MSZP-P képviselőjelöltje – B1 blog) állít, az való igaz, a Fidesz is gyűjtött az LMP-nek aláírást annak ellenére, hogy nem kértem. Meg is lepődtem rajta.

Ezt már a LMP vezetése se tudta vállalni, és felfüggesztette Barta párttagságát, valamint felszólította a visszalépésre. Mondhatnánk, helyreállt a világ rendje, az LMP elhárította magáról az ellenzék megosztásának, a Fidesz érdekei követésének ódiumát.

A valódi fordulat azonban csak ezután következett: Barta a Facebookon közölte, hogy

beint Szélnek és Hadházynak, eszében sincs visszalépni.

Tudniillik azért, mert nem is a Fidesz gyűjtött aláírásokat neki – mint korábban ő maga állította -, hanem az egyik “tökkel ütött” aktivistája adta oda az íveket a Fidesznek. Ami nagyon életszerű.

Továbbá azért nem lép vissza, mert azzal szolgálja leginkább az LMP érdekeit. Ti. azért a pártét, amelyik most függesztette fel a tagságát, és amelyik ki akarja zárni.

És emellett megvádolja az LMP vezetését MSZP-pártisággal, és közli, nincs jogi lehetőség a visszaléptetésére. Sőt, továbbmegy, és Fidesz-MSZP-DK összefogást emleget (ami azért mégiscsak nagyon különös dolog lenne a zuglói mandátumért folyó harcban):

A választók 99%-nak pedig fogalma sincs erről az egészről, aki eddig rám akart szavazni az ezután is rám fog. Az LMP érdeke, hogy versenyben maradjak, ha magas lesz a részvétel a rám leadott szavazat is növeli a kormányváltás esélyét. Az én véleményem szerint a Fidesz-Mszp-Dk egy húron pendül, aki rájuk szavaz az az igazi rendszerváltozást utasítja el.

Tehát valahogy úgy képzeli el a rendszerváltást, hogy kezdésként megosztja a baloldali ellenzéki szavazatokat, és átjátszik egy mandátumot a Fidesznek. Még jó, hogy Barta hozzáteszi,

ez a magyar politikai abszurd, különben nem is tudnánk.

A dolognak talán az a tanulsága, hogy aki megvehető, azt meg is veszik, valamint hogy a teljes agyhalál beállása se kizáró ok a képviselő-jelöltséghez.

Facebook Comments