Nyert a kétharmad, beindultak a buldózerek a Ligetben

Nyert a kétharmad, beindultak a buldózerek a Ligetben

Kopasz verőlegények gyülekeznek a Vakok Kertjénél és a Néprajzi Múzeumnak kiszemelt 56-osok terén, ahol a Városliget Ingatlanfejsztő Zrt. újabb faátültetésre készül.

ligetvedok_ulosztrajk_170410.jpg

A kétharmados felhatalmazást megfelelőnek érezte a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt, hogy újabb akciót indítson Európa egyik legrégebbi közparkja ellen. 

A Ligetvédők riadólánca felélénkült: 50, biztonsági őrnek csúfolt kopasz verőlegény jelent meg ma hajnalban a Városligetben, a Rondó mellett, ahol a Néprajzi Múzeum alapzatét ássa Garancsi István – Orbán Viktor barátja és üzlettársa – cége, a Market. A Ligetvédők szerint dél körül újabb faátültetésre készül az Ingatlanfejlesztő Zrt. A környezetvédők azt állítják:

a faátültetés a fák előkészítése nélkül egyszerűen drága fakivágás.

A faátültető gép is megérkezett már az építési területre, amelyet a Ligetvédők jelenleg is blokkolnak. Egyelőre patthelyzet van, a Ligetvédők a munkaterület két kijáratának elzárásával akadályozzák a teherautók forgalmát. A munkaterületen elkezdték az átültetés előkészítését, ennek részeként gallyazzák a nagy fákat.

A helyzet pikantériáját az adja, hogy tavasz van, ilyenkor rügyeznek a fák, mindenfajta fakivágás, gallyazás tilos. A Liget Projekt azonban, mivel kiemelt beruházássá minősítette a kormány, nem kell betartson semmilyen törvényt.

A Ligetvédők arra kérnek minden felelősen gondolkozó állampolgárt, hogy siessen a helyszínre, támogassa őket, jelenjen meg és tiltakozzon a környezetpusztítás ellen! 

Facebook Comments