Ellenzék, ébresztő! Munkára fel!

Ellenzék, ébresztő! Munkára fel!

117682899_xbhmby2u.jpgIrgalmatlan vereséget szenvedett az ellenzék az országgyűlési választásokon – de nem megsemmisítőt. Sőt, az adatokban még a remény is megcsillan a változásra. De ehhez keményen kéne dolgozni és nem a sebeket nyalogatni.

Az ellenzéki szavazók csalódottak és frusztráltak – teljességgel érthető okokból. De nem szolgál számukra elégtétel gyanánt, hogy az ellenzéki pártok a vereséget követően befelé fordultak, önfelszámolásról beszélnek, vagy sajátjaikat verik. Sőt – ez csak tovább fokozza a csalódottság és kilátástalanság érzetét. Arra sarkallják az Orbánnal és kleptokrata rendszerével szemben állókat, hogy valós alternatíva és a változás reményének hiányában inkább keressék meg a legkevesebb önfeladással járó helyüket a NER-ben. Integrálódjanak Orbán basi kebelére, úgy elkerülhetik az újabb és újabb csalódást.

Pedig munka éppenséggel lenne – a kizárások helyett. Másfél év múlva Magyarországon önkormányzati választást tartanak. Orbán ellenzéke pedig, ha mást nem is, azt bizonyosan megtanulhatta az országgyűlési választásokból, hogy semmire nem elég, ha a voksolás előtti hetekben kezd tárgyalni koordinált visszalépésekről, összefogásról, a megfelelő jelöltek kiválasztásáról.

Ha nincs saját ötletünk, hát ne legyünk restek vitathatatlanul sikeres politikusoktól ideát csenni. Orbán Viktornak nem jött be a jóslata, miszerint 2017 a lázadás éve lesz. Nagyon nem lett az. 2019 viszont – az ellenzék számára – még lehet. A lázadás pedig szexi. A legutóbbi szavazás megmutatta: az eddig apolitikus ifjúság rányitotta szemét a világra és rühelli, amit benne lát. Számukra ténylegesen vonzó a hatalommal – ezzel a hatalommal – szembeni lázadás, ellenállás. Az is egyértelmű: Budapesten a kritikus többség is az Orbán-ellenes erők oldalán áll.

Hát foglaljuk vissza a fővárost. Budapest ne legyen narancsvidék!

A potenciál ott van – még csak nem is rejtőzik.

Ahhoz azonban, hogy ennek a lázadásnak a reménye valósággá váljon, az ellenzéki pártoknak kellene észre venniük potenciális szavazóikat, és azt: nem csupán remény van, de rengeteg feladat is.

Ébresztő, ellenzék! A múltat nem lehet végképp eltörölni – szerencsére inkább azokat, akik ezt megpróbálják. A legnagyobb retusáló most épp Orbán és bandája. Hát adjatok lehetőséget a NER-rel szemben állóknak, hogy megmutassák, mit is gondolnak Orbán basiról.

Facebook Comments