Itt a jó idő, le a bundákkal!

Itt a jó idő, le a bundákkal!

Egy kis motiváció a bikiniszezonra: nézegessen meztelen állatokat! 20160318171022_20160318171022_naked-guinea-pig-food-photoshoot-ludwik_700_620x600.jpg

Meztelen kutyát és macskát mindenki látott már. És mindenkinek van róla véleménye is, ami jól behatárolhatóan helyezkedik el a “Jaj, de édes”-től a “hát jó, végülis ez is egy állat”-on át a “te jó ég, ez miii?”-ig terjedő skálán. A szőrtelen kutyák és macskák ráadásul státuszszimbólumnak számítanak: a vételáruk is igencsak borsos, de ha már a családunk tagjaivá váltak, akkor újabb vagyonokat költhetünk arra, hogy jó életminőséget biztosítsunk nekik. Érzékenyek a hőmérsékleti ingadozásokra, sérülékenyebbek, mint szőrös fajtársaik, sok mindenre allergiásak, és persze a bőrük is folyamatos ápolásra szorul. 

Na de akkor miért is jó ilyen állatot tartani?

  • Sokféle házikedvenc közül válogathatunk

A kutyán és a macskán kívül léteznek kopasz rágcsálók is: nyulat, tengerimalacot, hörcsögöt, egeret is beszerezhetünk, ha valami extrém külsejű, de terráriumban tartható állatra vágyunk. Egyik viccesebben néz ki, mint a másik.

img_2419-1.jpg

  • A tapintásuk hasonló az emberi bőr érintéséhez

Van, aki szeret beletúrni kedvence bundájába, és el sem tudja képzelni, milyen lehet megérinteni egy szőrtelen állatot. Az igazság az, hogy valójában ezeknek a kopasznak látszó állatoknak is vannak finom pihék a bőrén, és emiatt éppen olyan megérinteni őket, mint egy embert. Az pedig nem feltétlenül rossz. 

7080731_f520.jpg

 

  • Össze lehet öltözni velük

Úgyis muszáj öltöztetni őket, mert megfagynak. Akkor pedig már érdemes ezt kihasználni, és megkeresni, mi áll jól nekik. 

ff95c17077df9415d64019793a28ff62.jpg

 

  • Könnyű ismerkedni a társaságukban

Bárki meglát egy ilyet, rögtön meg fogja szólítani a gazdáját. De legalábbis megbámulja. Vagy felsikoltva elrohan. A lényeg: az erős érzelmi hatás mindenképpen garantált. 

img_2422.jpg

 

  • Hipoallergének

Nem hullatják a szőrüket, így aki állatszőr-allergiás, nyugodtan tarthatja őket otthon, nem lesznek tünetei. Bónuszként a szőrtelen kedvencre nem tapad se bogáncs, se virágpor, se sár, vagy egyéb szennyeződés a szabadban. Az élősködők is kevésbé tudnak megtelepedni a csupasz bőrön. Aki már keresett kullancsot pulikutyában, az tudja, hogy ez mekkora szó. 

sub-buzz-24101-1477081351-1.jpg

  • Szépen lebarnulnak nyáron

Tényleg. Persze ehhez magas faktorú naptejjel érdemes kenegetni őket, és akkor is inkább az árnyékot kedvelik, mert a szigetelő szőrréteg hiányában könnyebben kapnak hőgutát is, és hamar leégnek. 

xoloitzcuintli-grooming.jpg

  • Ha semmit nem csinálnak éppen, akkor is viccesek

Csak azon is percekig lehet kuncogni, hogy hogy néznek ki. És miért tart az ember háziállatot, ha nem azért, hogy örömteli pillanatokat csempésszen a hétköznapjaiba?

img_2420-1.jpg

(Képek forrása: Kimballstock, Pinterest, Imgur)

Facebook Comments