Ennél nincs komolyabb: Kövér örökre kitiltotta a Parlementből az egyik ellenzéki képviselőt

Ennél nincs komolyabb: Kövér örökre kitiltotta a Parlementből az egyik ellenzéki képviselőt

Csak úgy juthatna be az épületbe, ha leteszi az esküt, de ahhoz be kellene előbb jutnia, ám az csak úgy sikerülhet, ha letette az esküt.csics.jpg

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa a Facebook-oldalán közölte, hogy nem mehetett be az alakuló frakcióülésre (ahol megállapodtak az MSZP-P frakciószövetségről és megválasztották frakcióvezetőnek a szocialista Tóth Bertalant), mert még érvényes a kitiltása az Országgyűlés Hivatalához tartozó intézményekből.

Tordait Kövér László házelnök majdnem pontosan egy éve tiltotta ki minden, a befolyása alatt lévő épületből, mert a Párbeszéd szóvivője politikai véleménye demonstrálására matricákat ragasztott az Országház Nándorfehérvári terme (amit 7 éve Orbán Viktor kisajátított az irodájának) előszobájának ajtajára (lásd fent).

A kitiltás nem határozott időre szólt, és nem is visszavonásig, hanem

Kövér szándékai szerint örökre, életfogytig, valamint az idők végezetéig.

Némi zavar támadt viszont az erőben, mert Tordai az MSZP-Párbeszéd listájának 11. helyéről bejutott az új Országgyűlésbe, viszont Kövér emberei, az ún. Házőrség szerdán nem engedte be a Képviselői Irodaházba.

Tordainak a kitiltás miatt nem is volt joga a bejutásra, hiszen még nem képviselő, majd csak az új Országgyűlés megalakulásakor, az eskütétel után válik azzá.

A helyzet viszont az, hogy mivel az eskütétel is az Országházban lesz, nem is juthat, hogy esküt tegyen és képviselő legyen, ami eltörölné a kitiltását.  (Joseph Heller, ha élne, jókat vigyorogna a dolgon. Ő már átélte ezt.)

Tordai Fb-oldalának kommentelői viszont többségében úgy látják, a helyzetet az oldaná meg, ha a megválasztott képviselő

eleve be se ülne az új parlamentbe.

Sőt, szerintük, az ellenzék egészének így kellene tennie.

Facebook Comments