Gábor György: Magyar bölcsesség – pápai bornírtság

Gábor György: Magyar bölcsesség – pápai bornírtság

Hej, mostan büszkeség ám igazán a büszkeség!orban-papa.jpg

Mármint Orbán Viktoré. Dagadhat ugyanis az ő keble ettől a ménkű nagy büszkeségtől, mert az ő végtelenül bölcs, a világok összefüggéseit higgadt megfontolással fürkésző népe körében – egy friss felmérés szerint – Putyin (ki más?) a legnépszerűbb vezető politikus, s a józan, lényeglátó Fideszesek leginkább oroszbarátok.

Az örömbe persze vegyült egy kis üröm. Mert Ferenc pápa – akinek bölcsessége, mint azt tudjuk, messze elmarad a magyar nép kollektív bölcsességétől – eközben egy bizonyos Juan Carlos Cruz nevű embernek, aki korábban papi abúzus áldozatává vált, s aki melegként éli az életét, azt mondta, hogy

„Isten teremtett téged ilyennek, Isten szeret téged, s ez ellen nekem nincs semmi kifogásom. Légy úgy boldog, amilyen vagy!”

És ráadásul ugyanez a Ferenc pápa most pünkösdkor bejelentette VI. Pál pápa ez év október 14-én történő szentté avatását.

Képtelenség! Skandalum! Világbotrány!

Jaj lesz neki, ha az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa (aki afféle idegenlégiósként épp most igazol át az evangélikusok csapatából a katolikusok csapatába) nekiveselkedik, s jól marokra kapja a pennáját.

Mert azt a VI. Pált akarja szentté avatni, aki nem győzte azt mondani, hogy

„kitörni a nyomorból, biztosabb megélhetéshez jutni, egészségesen élni és biztos állásban dolgozni, elnyomás nélkül, s az emberi méltóságot megcsúfoló, megalázó helyzetektől mentesen, nagyobb felelősséggel rendelkezni, képzettebbnek lenni (!!!!!!) – egyszóval többet tenni, többet tudni, többet birtokolni, hogy így több lehessen: íme, ilyennek látjuk a mai ember vágyait.”

Meg azt is mondta, hogy

„az embert kell a középpontba állítani, minden embert, minden embercsoportot, a legkisebbtől kezdve egészen az emberiségig.”

Vagy azt is mondta, hogy

„az egyéni, családi vagy nemzeti fösvénység hatalmába kerítheti a gazdagokat…”

Továbbá azt is, hogy

„emberalatti életet élnek azok, akik a vagyonnal vagy a hatalommal élnek vissza…”

Meg kijelentette, hogy a forradalom újabb jogsértéseket szülhet,

„kivéve a nyilvánvaló és huzamos ideig fönnálló diktatúra esetét, amely az elemi személyiségi jogokat sérti és az adott országban súlyosan károsítja a közjót…”

Meg azt is találta mondani, hogy az igazságosabb emberi társadalom előtti legfőbb akadály

„a nacionalizmus és a fajgyűlölet… hiszen a nacionalizmus megosztja a népeket, és szembeállítja őket saját legvalóságosabb érdekeikkel…”

És a legnagyobb abszurditás!

Képes volt még azt is bejelenteni (bruhaha!!!!, egyszerűen közröhej!!!!), hogy

„az Egyház, a természettudományokkal kapcsolatos magatartásához hasonlóan, teljes bizalommal van a társadalomtudományi kutatások iránt is, sőt a keresztényeket is arra buzdítja, hogy tevékenyen vegyék ki a részüket ezekből.”

(Az idézetek VI. Pál Populorum Progressio (1967) kezdetű enciklikájából és az Octogesima Adveniens (1971) kezdetű apostoli levélből származnak.)

A magyar nép bölcsessége – Ferenc pápa bölcsessége összecsapás több gólos magyar győzelemmel végződött!

Szép volt, fiúk, szép volt, lányok!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 

Gábor György

vallásfilozófus

Facebook Comments