Orbán Brüsszeltől kért pénzt, hogy kifizethesse az embereit

Orbán Brüsszeltől kért pénzt, hogy kifizethesse az embereit

És Brüsszel adott neki.bru.jpg

Az április választás előtt a kormány 4 tárcájánál is irdatlan pénzosztás folyt

Seszták Miklós fejlesztési minisztériumában minden bizonnyal még ennél is többet, de a tárca nem válaszolt a 24.hu adatkérelmére, aki összegyűjtötte a számokat. 

Az előző 3 tárca adatai alapján 16 milliárd forintot osztottak szét, Seszták minisztériumát is beleszámolva az összeg felmegy 20 milliárd forint fölé.

Egy egyedi kormányhatározat alapján a 4 tárcánál kb. 3000-en kaptak a pénzből, átlagban 300-400 ezer forintot, de  a vezetőknél ez elérhette a 24 havi (2 évi!) fizetést is. Azaz a kormányalkalmazottakat

  1. egyszer megfizették főmunkaidőben,
  2. majd megfizették őket még egyszer ugyanazért a munkáért.

Hivatalosan a pénz az uniós kifizetések gyors lebonyolításáért járt, de olyanok is kaptak belőle, akik nem vettek részt abban a munkában. A pénzt viszont uniós támogatásból fizették, azaz

az Állítsuk meg, Brüsszelt- kampány kormánya Brüsszeltől kért pénzt,

hogy ki tudja fizetni saját alkalmazottait. És ennél már csak az meglepőbb, hogy Brüsszel meg adott neki.

Az eset jól mutatja, hogy mi tartja életben és ki finanszírozza a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Érdemes itt emlékeztetni, hogy Orbán ugyanakkor, amikor a kifizetésekről rendelkező kormányhatározatot meghozták, úgy vélekedett, Magyarországnak nincs szüksége uniós pénzekre:

az uniós pénz nem csodaszer, és nem ajándék: sokat fizetünk be, nem érdemes a magyaroknak „kalaplevéve, kezükben a kalapot szorongatva” állni. A magyar gazdaságot lehet működtetni uniós források nélkül, a gazdaság motorja nem az uniós pénz, hanem a magyar dolgozó emberek.

Magyarország a saját lábán áll, mondta, miközben pénzt kért az uniótól a kormányalkalmazottaknak. Januárban már azt mondta, hogy ha az Unió nem ad pénzt, kérünk Kínától.

Hát persze. Csak lehet, hogy Peking – akik úgy építenek vasutat maguknak, hogy kifizettetik Magyarországgal – nem lesz olyan lúzer, mint Brüsszel, hogy lelkesen asszisztál saját kifosztásához.

A NER-elit kamupályázatokkal és kamuberuházásokkal lenyúlja az uniós támogatásokat, majd bejelentkezik újabb pénzekért, hogy honorálják, milyen szépen végrehajtotta a lopást. És egészen megdöbbentő módon meg is kapja Brüsszeltől.

Facebook Comments