Végső leszámolásra készül a kormány a bíróságokkal szemben

Végső leszámolásra készül a kormány a bíróságokkal szemben

sweeney_todd_kill_the_judge_by_eleanorjadeblack-dbao1vu.jpgAntidemokratikus működés, felhatalmazás nélküli beleszólás a politikába, migránspártiság, nemzetbiztonsági kockázat, végső soron pedig Soros – az érvrendszer ismerős, ám ezúttal nem a civilek, hanem a bíróság ellen veti be a kormány. Végső csatára készülnek.

Ezekkel az érvekkel mintha találkoztunk volna már.

– “Bizonyos civil szervezeteket vissza kell szorítani Magyarországon, mert mindenféle legimitációs részvétel nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába.”

“…ma gyakori az, hogy a bíró átértelmezi a jogot vagy olyan kiterjesztő értelmezést ad egy fogalomnak, amely szemben áll a jogalkotó által adottal. Ebben az esetben a bíró átveszi a jogalkotó feladatát, és bírói kormányzással állunk szemben. … a bírói kormányzás mélyen antidemokratikus.” 

Egyre komolyabb nemzetbiztonsági probléma Magyarországon a Soros-hálózat működése.” 

A „Soros-hálózat” tehát nem csak jogsegéllyel, hanem a bírók befolyásolásával is segíti a migránsokat abban, hogy Európába tartsanak. Ez szembemegy a magyar emberek és a magyar kormány akaratával, és fenyegeti az igazságszolgáltatás függetlenségét és a nemzetbiztonságot is.” 

A sor persze hosszan folytatható már most is, és ahogy telnek a napok, úgy bővül majd a bíróság fejére olvasott vádak listája. A végső érv természetesen nem más: Soros, Soros, Soros. Aki immár – vette észre remek ütemérzékkel a Fidesz –, épp az igazságszolgáltatást kebelezi be.

Hogy ennek mennyi a realitása, azt nem is érdemes komolyan elemezni. Elvégre valamivel kevesebb, mint nulla.

Hogy ennek mennyi az aktualitása? Még a realitásánál is kevesebb.

Az állítólagos ősbűn: a Magyar Helsinki Bizottság – amely ugye Soros előre tolt magyarországi bástyája – érzékenyítő tréningeket tart a bírósági dolgozóknak migráncs-ügyben. Természetesen azért, hogy minden mingráncs előtt taláros bírók vágják át a drótkerítést. Elvégre Halász is megmondta: “is segíti a migránsokat abban, hogy Európába tartsanak.”

Bizony. Talárokkal borítják az emberevő migráncsok előtt az utat, egyenesen a magyar nemzet fehér, keresztény szívéig, hogy ott belakmározzanak a kultúrájából. Naná. Ha már: a rendőrség adatai szerint ebben a hónapban eddig 70 embert fogtak el a déli határnál. Hetvenet. Ennek ellenére természetesen érvényben van a tömeges migráció miatti válsághelyzet az országban. Így megy ez.

De egy pillanatra visszatérünk a vádakhoz.

Az igazságügyi miniszter szerint antidemokratikus, ha a bíróság nem úgy értelmezi a jogot, ahogy ő. Pontosabban Orbán Viktor. Aha. Hát szerintünk is épp e két remek férfiú a demokrácia zsinórmértéke. Aki tőlük egy kicsit is eltér, az antidemokratikus diktátor.

A Magyar Helsinki Bizottságról pedig annyit: a legutóbbi, 2016-os (a ’17-est még nem kellett leadni) közhasznúsági jelentésében például az olvasható: “Az Európai Menekültügyi Tanács (ECRE) által koordinált projekt célja, hogy előmozdítsa az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglalt emberi jogi normák alkalmazását a menekültügy terén. Ennek érdekében a projekt keretében megvalósul egy összeurópai kutatás a luxemburgi bíróság menekültügyi döntéseinek tagállami szintű hatásairól és sor kerül négy civil szervezet, jogászok, bíróságok és hatóságok számára tartott képzésre Cipruson, Magyarországon, Olaszországban és Írországban. A projekt eredményeként számos bírósági döntés-összefoglalóval gazdagodik az Európai Menedékjogi Adatbázis (EDAL), elkészül és megjelenik több, a Charta menedékjogi alkalmazhatóságát taglaló útmutató írás jogászok számára, és számos blogcikk születik ebben a témában.

Tevékenységeink: Összeurópai kutatás módszertani előkészítése (a Bizottság korábbi kutatási tapasztalatai alapján); menedékjogi képzés előkészítése és megtartása Cipruson; esetjog-kutatás és magyarországi képzés szakmai és gyakorlati előkészítése; az Európai Menedékjogi Hálózat (ELENA) munkájában való aktív részvétel.

Támogató: Európai Bizottság (JUST/2013/FRAC/AG/6106)”

Hm. Nem is Soros pénzeli az “érzékenyítést”, hanem az Európai Unió? Akik ugye mi is vagyunk. (Persze el lehet játszani, hogy a Fidesz erről csak most értesült, de annyira hiteles, mint Trócsányi és Orbán, a demokrácia két vitéze. Azt el tudjuk képzelni, hogy kormánykörökben szokatlan, hogy egy civil szervezet pontosan elszámol a nyilvánosság előtt a felhasznált pénzeivel. Aki Csizmadia-féle CÖF-ön szocializálódott, az ezt tényleg nem értheti.)

Akkor most mi lesz? Végre nyíltan hadat üzenünk az EU-nak is? Vagy csak újra fügefalevélként használják egy öreg milliárdos nevét, hogy eltakarítsanak valakit Orbán útjából.

Facebook Comments