A Fidesz beveti a csodafegyverét, Schmuck Andort

A Fidesz beveti a csodafegyverét, Schmuck Andort

A politikai thrashceleb újra a színen.sa_4.jpg

Az tudható, hogy az ellenzéki választók többen vannak – csak abban nem tudnak megegyezni, hogy kire szavazzanak. Ha azonban csak egyetlen ellenzéki jelölt indul egy választáson, akkor a helyzet leegyszerűsödik: a Fidesz veszít.

Kivéve persze a tömeges bevándorlás által leginkább fenyegetett békési és szabolcsi falvakat, de a városokat, illetve különösen a fővárost illetően ez a helyzet.

Az V. kerületben azért kell időközi önkormányzati választást kiírni az egyik képviselői posztra, mert Böröcz László Fidelitas-elnök listán bejutott a parlamentbe, ezért le kellett mondania az önkormányzati mandátumáról. Úgy volt, hogy a megüresedő posztra az ellenzék a Liberálisok jelöltjét támogatja, de ez némi elszámolási viták után lehetetlenné vált, ezért egy Nagy Béla nevű 65 éves nyugdíjas pedagógus mögött sorakozott fel  a DK, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd is. A Jobbik nem indít jelöltet a július 8-ai választáson, és végül a Liberálisok is visszaléptették Szabadai Viktort.

Helyi ember, nyugdíjas is, ráadásul egyedüli ellenzéki jelölt – ez nem jelez sok jót a Fidesznek a mandátum megőrzésére. Elő kellett kapni a csodafegyvert:

Schmuck Andor bejelentette, hogy elindul.

Mert szerinte ez nem pártpolitika.

Ha valaki ebben a döntésében pártpolitikát lát , ki kell ábrándítanom: nincs ilyen motivációm! 

És minden bizonnyal nem hazudik:

ez számára tényleg nem pártpolitika, hanem pusztán csak anyagi kérdés.

Mindig vannak Lévai Katalinok, Móricz Eszterek, Barta Jánosok, Keresztes Lórántok és Thürmer Gyulák, akik úgy próbálják segíteni az ellenzéki győzelmet, hogy megosztják a szavazatokat. Ha meg már semmi nem segít, akkor a Fidesz még mindig előkaphatja Schmuck Andort, aki 4 éve is elindított néhány országgyűlési listát, ő maga meg főpolgármester-jelöltként próbálkozott.

Piros szöveg, piros nyakkendő, az egykori Xénia-láz szakember nem bízza a véletlenre a szavazók megszólítását. Az aláírásgyűjtéssel nem lesz gondja, csak a nevét és arcát kell adnia, hátha elég szavazatot tud elvenni Nagytól.

A Fidesz nem veszíthet vele.

Facebook Comments