Soros György beruházott a Teslába, az autó öldökölni kezdett

Soros György beruházott a Teslába, az autó öldökölni kezdett

Vigyázat, álhír! Avagy: bemutatjuk, hogyan működik a kormányzati álhír-propaganda. Ezekkel a trükkökkel hitetik el a propaganda fogyasztóival, hogy az alternatív valóság létezik. george-soros.jpg

Politológusok igazolták egymástól függetlenül hogy a fideszes kormányzati propaganda Magyarországon álhíreket terjeszt a migráncsokról, a menekültválságról, hogy fokozza az emberek félelmét, bizonytalanságát, emiatt az erős kezű, biztonságot adó vezetőre szavazzanak. Mostanra a propaganda annyira előrehaladt, hogy egy alternatív univerzumot építettek ki maguknak, amiben Svédországot elárasztották az erőszakos migráncsok és élehetetlen hellyé vált, Soros György pedig a Főgonosz, aki Magyarország elvesztélyésre tör. 

Tulajdonképpen minden propaganda is hasonló elven működik, mint a magyar. Sőt, korábban Hitler propagandája is ugyanezen az elven alapult. Annak érdekében, hogy hatékonyan tudjunk védekezni az álhírek és a propaganda ellen, egy szellemes példán keresztül mutatjuk be az Origo, a TV2, vagy a Habony-féle Ripost hazugsággyárát.

Bővebben érdekli a téma? Olvassa el a Political Capital elemzését itt, vagy az Átlátszó cikkét a témában itt.

A propaganda működése egyszerű:

muszáj valamilyen valóságalapjának lenni még az álhírekenek is,

ezért általában egy olyan hírhez költenek hozzá a propagandisták, ami tényleg megtörtént. Ehhez veszik hozzá az aktuálisan a megrendelő (jelen esetben: Orbán Viktor és a Fidesz) számára elérendő politikai célt (Fidesz-győzelem a választásokon, ehhez az emberek veszélyérzetének felkeltése) és az aktuális diskurzust (Soros György migráncsokkal árasztja el Európát, hogy megdöntse a keresztény nemzetállamokat). Nézzünk még két hírt, amik ténylegesen megtörténtek, 100%-ban valósak és, hogy hogyan gyártana ebből propagandát mondjuk a szebb napokat látott origo.hu.

Hír 1.:

Több mint 35 millió dollár értékben vásárolt Tesla-papírokat a magyar származású milliárdos, Soros György befektetési alapja. A Soros Fund Management átváltható vállalati kötvényeket vett, amelyek jövő márciusban járnak le.

Azért választottuk ezt a hírt, mert ott szerepel a köztudatba bedobott, magyar-zsidó származású milliárdos neve. Ha a kormánypropaganda nem terjesztette volna el a nevét, a magyar választók nagy részének fogalma se lett volna, hogy egyáltalán él-e (annak ellenére, hogy forintmilliárdokkal támogatta a magyar egészségügyet, oktatást, civileket, szociális szférát – de ez nem ide tartozik).

A 24.hu és a Reuters hírügynökség magyarázata szerint ennek a befektetésnek több oka van:

  • Mivel az összeg nem túl jelentős, inkább gesztus értékű;
  • Elon Musk és Soros György kölcsönösen kedvelik egymást;
  • a befektetés egyfajta piacnyugtató lépés, hiszen Soros azáltal, hogy megvásárolta a Tesla kötvényeit, kifejezte bizalmát az elektromosautó-gyártó cég iránt;

A miértek felsorolása után a cikk elmeséli, hogy a Teslának komoly anyagi gondjai vannak, mert nem tud annyi autót gyártani, mint ahányan megrendelték és megroggyant a cég.

Hír 2.:

Egy önvezető módba kapcsolt Tesla belerohant egy parkoló rendőrautóba Kaliforniában. A sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett. Azt mondta a rendőröknek, hogy nem az ő hibája a baleset; az ütközés előtt a jármű Autopilot módban haladt.

A hír ezek után a Tesla reakciójával folytatódik, amiben magyarázkodnak és a sofőröket figyelmeztetik, hogy az Autopilot módban is figyelni kell az utat és ha kell, közbeavatkozni. A cikk megemlíti azt is, hogy több ilyen baleset történt már a Teslával, illetve , hogy a technológia még nincs teljesen kiforrott állapotban.

A két hírből, amennyiben kormányzati propagandisták vagyunk, vagy a Mindenegyben blognak dolgozunk,

mindebből nagyon könnyen lehet igazi szaftos álhírt gyártani, egyszerűen úgy, hogy a kettőt összekötjük egymással.

Így látszólag megmarad a valóság-alapja a hírnek, ugyanakkor belefűzhetjük azt a kormányzati üzenetet (Soros-félelem-halál) is, amit a közvetett főnökünk, Rogán Antal, vagy Habony Árpád annyira szeret viszontlátni a saját médiájában:

Cím:

Soros György beruházott a Teslába, az autó öldökölni kezdett

(Igaz, kicsit túltoltuk az „öldöklés” szóval, de muszáj kattintásvadász címet adni a cikknek. Nézzük a többit:)

Több mint 35 millió dollár értékben vásárolt Tesla-papírokat a magyar származású milliárdos, Soros György befektetési alapja. A Soros-hálózat ügynökei szemet vetettek a világ legsikeresebb technológiájára is; a beruházás után a Tesla-autók ámokfutásba kezdtek és megpróbáltak megölni egy keresztény rendőrt és az autóban ülő fehér, keresztény férfit.

Soros György kihasználta, hogy Elon Musk vállalata, a Tesla megingott és gyorsan bevásárolta magát, hogy a csúcstechnológiát használó amerikaiak körében is terjeszthesse a világot elpusztító liberális nézeteit. Az origo.hu egy orosz híroldaltól úgy értesült: ezen túl minden Tesla autóban kötelező lesz sorosista-migráncspárti propagandát hallgatni a rádió helyett.

(Figyelje meg: a hír első fele igaz, a második fele nyilvánvalóan komplett marhaság. De nem mint nap ilyenekkel örvendezteti meg az olvasóit, nézőit a kormánypárti média. Innentől a hírt az origo.hu-ról vett, unalomig ismert fordulatokkal bővítettük ki:)

Ám a Soros-hálózat nem állt meg itt, hogy csak a migráncspárti propagandát terjessze: az Amerikában is jelen lévő Soros-ügynökök belenyúltak a Tesla programjába is, amely ezen túl a keresztény, fehér emberekre vadászik majd, míg a sötét bőrű, esetleg muszlim bevándorlókat ringatozó haladással bírja majd szaporodásra. Mivel a Tesla modelljei meglehetősen elterjedtek az Egyesült Államokan, ezért nem kizárt, hogy Soros György népesedési krízist akar előidézni azzal, hogy a fehér népességet a meghekkelt önvezető autó segítségével ritkítja meg. Orosz titkosszolgálati információk szerint a Tesla legújabb modelljét, a kamiont is átalakíthatják majd arra, hogy alkalmas legyen iszlamista terrortámadások végrehajtására is.

(Mindezt az idiótaságot alá is kell támasztani valahogy, ekkor jön kapóra a második hír a balesetet szenvedett autóról. Így:)

Mindennek eklatáns példája, hogy egy önvezető módba kapcsolt Tesla nemrég belerohant egy parkoló rendőrautóba Kaliforniában. A sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett. Azt mondta a rendőröknek, hogy nem az ő hibája a baleset; az ütközés előtt a jármű Autopilot módban haladt. A baleset több hasonlóságot mutat egy floridai halálos balesettel, ahol a sofőr túlzottan is a jármű önvezető képességeire támaszkodott – legalábbis ezt is a baleset lehetséges okai közé sorolták.

Mindkét esetben a sofőr fehér, keresztény férfi volt. Az origo.hu orosz titkosszolgálati forrásokból úgy tudja, hogy a meghekkelt Teslák megfigyelik a vezetőjük bőrszínét és ha túlságosan világos, akkor szándékosan balesetet okoznak. Szijjártó Péter az ügy kapcsán bekérette az amerikai nagykövetet a Külügyminisztériumba és nyílt levelet tett közzé a New York Times-ban, azzal a címmel: „Mióta hagyja az Egyesült Államok, hogy a Soros-hálózat a Tesla segítségével gyilkoljon meg fehér, keresztény amerikaiakat?!”

Facebook Comments