“Figyelj, te mocskos patkány” – a fideszes publicista nekiesett Schmidt Mária fiának

“Figyelj, te mocskos patkány” – a fideszes publicista nekiesett Schmidt Mária fiának

Így kommunikál a polgári jobboldal.li_2.jpg

A dolog azzal kezdődött, hogy az LMP közleményt adott ki, miszerint a Oroszország elleni, az Ukrajna elleni agresszió miatt kirótt szankcióknak maradniuk kell. Az Orbán Viktor Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Magyar Idők egyik publicistája meglátta ezt, és azonmód kedves hangú levelet írt az LMP sajtóosztályának:

Neokon seggnyaló férgek!

Már a ti időtök is lejárt.

Menjetek holnaptól Torinóba: házhoz jött egy csomó neokon, akiket leszophattok.

Merkel az Északi Áramlat 2-őt akarja. Macron Szentpétervárra ment putyinozni.

Kurz pedig az új trend élére állt.

Ne feledjétek megkúrni John McCaint is, mielőtt az nekrofília lesz.

Undort keltő pofátokat még visszataszítóbbá teszik a viszályt, konfliktust imádó amerikai hadiipari érdekek előretolása a magyar érdekekkel szemben.

Drop dead!

Lovas István

Az nem világos, hogy miért pont a szerencsétlen, kb. kétfős sajtóosztálynak írt, amelyiknek nyilván semmilyen ráhatása nincs a párt politikájára, de még arra sem, hogy milyen közleményt adnak ki.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője (aki nem mellesleg a NER alternatív valósága vezető ideológusa, a tényszeretetéről nem közismert, ellenben férjétől örökölt vagyonból ingatlan- és laptulajdonos, milliárdos oligarcha, Schmidt Mária fia) a Facebookon publikálta Lovas kedves levelét, amin az újságíró még az LMP Amerika-barátságánál is jobban kiborult:

Figyelj, te mocskos patkány,

Tudnál még egy hozzád hasonló férget említeni, aki egyrészt kiadta egy újságíró kérdését, amit egy sajtórészleghez intézett – ráadásul úgy, hogy ott a magán e-mailje?

Kitegyem a te magán e-mailedet?

Anyád mit szólna, ha az övét tennéd ki, mocskos pióca?

Kurvára vigyázz magadra!

Amúgy igen: a valamilyen különös okból időnként még mindig közszolgálatinak nevezett állami propagandamédiának volt szokása egy időben, hogy a Face-re kitette a valódi újságírók kérdéseit. Továbbá Lovas biztos fizet annak valamit, aki fel bír fedezni egyetlen kérdést is az előző levelében. Ungár mindenesetre megelőzte a fenyegetést, és a Lovas levelével együtt nyilvánosságra hozta a mailcímét.

Lovas a Magyar Idők állandó szerzője, az Echo TV rendszeres megjelenője. A 90-es években a magyar szélsőjobboldal ikonikus megmondóemberének számított (a Kurucinfó minden anyagát átvette például). Mára ő lett a fideszes mainstream, bár ezzel párhuzamosan ő maga marginálissá vált (az ezoterikus széljobbon azért még mindig népszerű). A blogján valamiért a zöldpártok vannak neki nagyon beakadva (a komplett világsajtó mellett): nem zöldnek, hanem konzekvensen zöldpofájúnak titulálja őket.

  • Visszafogott hangneméből és mértéktartó véleményéből ítélve a választáson megerősödött NER alighanem lovagkereszttel jutalmazza majd, akár az Írófejedelmet.
  • Meg az is lehet, hogy Schmidt Mária kirúgatja a Mészáros-médiából, mert pont az ő fiának mert nekiesni.

Így mennek a dolgok a NER-ben.

Facebook Comments