Senkinek nem kell a szerencsétlen MEDVE, amelyik átvágott az országon

Senkinek nem kell a szerencsétlen MEDVE, amelyik átvágott az országon

Egy fél országot tartott lázban hetekig, most meg senki nem tart rá igényt. bear.jpg

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság szombat éjjel közölte, hogy a Szeged melletti Sándorfalván altatólövedékkel kilőtték a medvét, amelyiket Somoskőújfalun láttak először Magyarországon, majd átvágott az országon dél felé menet. A KNPI szerint 

Mindenki megnyugodhat

(a medve) hamarosan visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba.

Ezt a azonban a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság határozottan tagadta. Szerintük még nem született döntés, és különben is

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (…) éppolyan fontosnak tartja a működési területén, illetve az ország egyéb területein élő lakosság biztonságát és jogait, mint a természet védelmét.

Azaz gyakorlatilag közölték, 

nekik ugyan nem kell a MEDVE, oldja meg a medveproblémát más.

A KNPI állításával szemben a MEDVE csakugyan nem kerülhet vissza a BNPI területére, mert eleve nem is onnan indult, hanem csak átvágott rajta.

A napokban mi is bemutatunk egy térképet a medve útvonaláról, amin jól látszik, hogy Szlovákiából indult és Szerbia felé tartott:medvekoborlas.jpg

Innen jól látszik, hogy a MEDVE bő két hetet kóborolt Magyarországon, mégsem fogták be. (Mondjuk az igaz, hogy még nem bántott senkit, és különösebb kért sem tett semmiben.) Nincs okunk mást feltételezni, mint hogy a nemzeti park igazgatóságok, amelyek az ország egész területét lefedik, arra vártak, hogy a MEDVE menjen tovább a másik igazgatóság területére, és ebben sem a Bükki, sem a Duna-Ipoly nem csalatkozott.

A kecskeméti székhelyű KNPI-nak az volt a problémája, hogy a MEDVE 2 napra megállt Sándorfalvánál, és semmi nem utalt rá, hogy tovább akarna menni. Nyilván abban bíztak, hogy elkerüli a zajos nagyváros Szegedet, és átmegy Szerbiába.

Aki úgy gondolná, hogy Orbán high-tech kerítése képes lett volna megállítani egy MEDVÉT, annak itt egy videó: 

A medvék ügyesek, mint egy akrobata, nem csak tudnak szögesdrótkerítést mászni, de kifejezetten szeretnek is. Ez a MEDVE végül nem ment sehová, el kellett kábítani, és most ott probléma, hogy mi legyen vele.

Az eset kicsiben megmutatta Magyarország elmúlt néhány évét:

  • a bevándorlókat nem csak akkor nem szeretjük, ha emberből vannak,
  • a városiaknak nincs bajuk migrációval, a falusiak rettegnek tőle,
  • minden a másvalaki problémája, oldja meg a Bükki Nemzeti Park, a szlovákok vagy szerbek, csak nekünk ne kelljen.

Rogán valószínűleg már méreti a közhangulatot MEDVE-ügyben, a kormánypropaganda hamarosan óriásplakáton fog uszítani a Soros által támogatott állatvédő szervezetek ellen, a kormány meg nemzeti konzultációt indít

a lakosság megnyugtatására,

és az Fidesz beleveszi az alkotmányba, hogy Magyarország a vadvilág homogenitását is meg kívánja őrizni.

Facebook Comments