VB-láz: Orbán kapta a szélsőjobb posztot az európai politikusok focicsapatában

VB-láz: Orbán kapta a szélsőjobb posztot az európai politikusok focicsapatában

Európai politikus dream-team focicsapatot állított össze a Politico. A cikkben mindneki megkapja a magáét az összes botlásáért. Orbán Viktor kapta a szélsőjobbot és utalást is tettek a választások elcsalására.

orban_focizik.jpg

„Crowned Player of the Year in his native Hungary, with 110 percent of all votes cast in a completely free and fair election. Style loved by (racial) purists. Despite serious disciplinary problems, remains part of EPP United thanks to a hierarchy keen to maintain the club’s leading position. Loves to attack, but also a big fan of defensive walls.”

orban_politico_focicsapat.jpg– írja Orbán Viktorról a Politico angolul. A poénok nagy része csak így jön ki, de megpróbáljuk lefordítani:

„Magyarországon a szavazatok 110 százalékával a teljesen szabad és fair választásokon megkoronázott játékos. A stílusát főleg a maradi rasszisták szeretik. A fegyelmi problémák ellenére a néppárti frakcióban játszhat tovább, hála annak, hogy klub meg akarja őrizni a vezető pozícióját. Szeret támadni, de nagy rajongója a védekező kerítéseknek is.”

A „cikk” bemutatja a többi európai politikust, mindegyiken gúnyolódik egy kicsit: Merkelt például a kapuba állítja be, azt írva róla, hogy komoly tapasztalata van és biztos keze, ugyanakkor a 2015-16-os nyitott kapuk politikája során sok gólt kapott be.  Putyint a Politico támadó játékosnak írja le, akinek a „Bérgyilkos” becenevet adták. Majd, utalva a az orosz elnök múltjára, odabiggyesztették még: „Lehet, hogy nem csupán egy becenév?” A lap Junckert tette meg csapatkapitánynak és Martin Schulzot például a kispadra ültette, azaz nincs benne a kezdő 11-ben. Érdekes: az osztrák miniszterelnök nem szerepel a csapatban, viszont Teresa Mayen is jót gúnyolódnak a múlt évi látványos öngól miatt.

Facebook Comments