Közlemények, amiket sosem fognak kiadni: Orbánnak fontos, hogy a CEU Magyarországon maradjon

Közlemények, amiket sosem fognak kiadni: Orbánnak fontos, hogy a CEU Magyarországon maradjon

Matolcsy György a gyenge forint miatt azonnal arra kéri a jegybankot, hogy módosítson az alapkamaton. sorossoros-1_top_story_lead.jpg

Időről-időre felmerül a közvéleményben, hogy bizonyos szervezeteknek, jogi személyeknek, köztiszteletben álló közéleti embereknek meg kellene szólalniuk valamilyen ügyben. Ha Magyarország “normális” – na jó, működő – demokrácia lenne és a debil / végtelenül gonosz és önző  politikai elit egy picit is azt nézné, mi a jó a köznek, mi a jó a “zembereknek”, akkor ezek a politikai állásfoglalások, közlemények megszületnének. Most felsorolunk néhány ilyet, a teljesség igénye nélkül. 

  1. A Professzorok Batthyány Köre állásfoglalása az MTA megregulázásával kapcsolatban, amelyben elítélik a tudomány fideszes/kormányzati kezekbe helyezését. 
  2. Szíjjártó Péter külügyminiszter felháborodott tiltakozása is a Lembergben pogrom áldozatául esett magyar cigány ügyében. 
  3. Tarlós István bocsánatkérő közleménye a) a biciklistáktól, b) az Air Race miatt, c) a felújított metrókocsik lerohadása és d) a folyamatos dugók miatt. 
  4. Orbán Viktor határozott kiállása a tudomány függetlensége, politikamentessége mellett; illetve az a határozott óhaja, hogy a CEU-nak, mint minden egyetemnek, helye van Magyarországon. 
  5. Mészáros Lőrinc megdöbbenve értesült róla, hogy legújabb szállodáját az Európai Unió és a magyar adófizetők adák össze. Ezért úgy döntött, visszafizeti azt a pénzt, amit a szállodájára utalt ki neki a magyar állam. Az ország leggazdagabb embere közölte: nincs rászorulva arra, hogy az adófizetők pénzéből építessen szállodát magának.
  6. Lázár János közleménye, amiben bevallja, hogy a különböző vadásztársaira és családtajaira íratott földek, kastély és egyéb ingatlanok voltaképpen hozzá köthetők.
  7. Matolcsy György bocsánatkérő közleménye a gyenge forint-euró-árfolyam miatt; a közleményen leszögezi: zonnal arra kéri a jegybankot, hogy módosítson az alapkamaton. 
  8. A Liget Projekt közölte, hogy eddigi közleményeik mind azt a hamis képzetet keltették, hogy ők meg akarják újítani a Városligetet, de tulajdonképpen csak be fogják építeni múzeumokkal. Hogy a fákkal mi lesz, senkit sem érdekel. 

 

Önnek is eszébe jutott még néhány? Írja meg kommentben!

Facebook Comments